werkcafe

Werkcafé Live 2 november

Op 2 november kun je weer een aantal inspirerende workshops volgen die jou kunnen helpen bij het vinden van een baan. Er is weer keuze uit vier workshops. Deze keer hebben we, tijdens Werkcafé Live, een 2,5 uur durende workshop ‘survival op de arbeidsmarkt’ en drie workshops van een uur die gaan over het zesde geluk, jezelf presenteren en het vinden van je droombaan. Natuurlijk is er ook weer de gelegenheid om een profielfoto te laten maken in de pauze als je dat nog niet eerder hebt laten doen.

Hieronder vind je meer informatie over alle vier de workshops.

Het programma ziet er als volgt uit:

13.00 uur Inloop

13.30 uur Opening door Celine Curiel – Stichting Werkcafé

13.45 uur Workshops ronde 1

14.45 uur Pauze

15.15 uur Workshops ronde 2

16.15 uur Einde

Klik op de aanmeldknop om je aan te melden:

LET OP: online inschrijven is niet meer mogelijk.

Survival op de arbeidsmarkt! (VOL)

Tijdens deze interactieve workshop gaan we een aantal samenwerkingsoefeningen doen waarbij je elkaar nodig hebt om deze tot een goed einde te brengen.

We starten met een leuke en verrassende kennismakingsoefening. Vervolgens gaan we verder met een korte samenwerkingsoefening waarbij je ervaart wat nodig is voor een goede samenwerking. Hierna maken we in samenspraak de oefeningen steeds iets lastiger met het doel dat ieder van de deelnemers steeds beter in beeld krijgt, waar zijn/haar kwaliteiten liggen als het ook wat lastiger word. Na elke oefening spreken we steeds kort na met:

·         Hoe is de samenwerking ervaren?

·         Welke rol zagen we voor een ieder en welk effect had dit voor het totaalresultaat?

·         Zijn er herkenningspunten gezien met een eerdere werksituatie of is dat juist een punt waar je in een toekomstige tegenop zou zien en wat kun je dan doen?

We sluiten de workshop af met het benoemen wat we specifiek gezien hebben bij elkaar en met een voornemen p.p. voor de toekomst.

Ik, Frans Hoeke de workshopleider van Stavoor, zie uit naar een leuke en leerzame ontmoeting/

LET OP: Deze workshops duurt 2,5 uur (inclusief pauze), dus als je je voor deze workshop inschrijft, kun je GEEN andere workshop meer kiezen.

 

Het zesde geluk van een werkzoekende (VOL)

Volgens het Chinees historische boek Shujing bestaan er vijf vormen van geluk:
Voorspoed, een lang leven, gezondheid, deugdzaamheid en een vredige oude dag.
Het zesde geluk is een individuele zoektocht, het kan iets zijn wat men graag wil nastreven of het kan iets zijn wat men graag zou willen doen of wil worden.
Ik zou mijn persoonlijke zesde geluk met de deelnemers willen delen en hun hiermee hopen te inspireren. Bij deze workshop geef ik, Jinai Looi van Het Zesde Geluk, jullie handvatten en uitdagingen om uit te zoeken wat het zesde geluk voor een ieder individueel is en wat het kan betekenen. Verder zal ik met voorbeelden uit mijn eigen zoektocht naar mijn zesde geluk willen toelichten. Hoe kan men dit gebruiken en nastreven in het zoeken naar een ideale baan.

 

Jezelf presenteren

Hoe kom ik over? Wat is belangrijk bij een goede presentatie van mezelf?

In de workshop “Jezelf presenteren” denk ik, Pieter Kleinjan van Soluz Interim, samen met jou na over communicatie (verbaal en non-verbaal) en hoe je jezelf beter kunt presenteren aan een toekomstige werkgever.

De manier waarop je jezelf presenteert is vaak van doorslaggevende betekenis bij een beoordeling of je wel of niet geschikt bent voor een bepaalde functie.

In de workshop van één uur komen aan de orde:

  • De eerste indruk
  • Verbale en non-verbale communicatie
  • Hoe krijg ik de goede uitstraling?
  • Elevator pitch

Van harte welkom!

 

Hoe vind ik mijn droombaan?

Met deze workshop over dromen, talenten en verlangen helpt loopbaancoach Edward Tuheteru van Lets Work Together, je om nieuwe keuzes te maken voor je loopbaan. Zijn PLEK-methode is een eenvoudig en praktisch instrument om inzicht te krijgen in wie je bent, waar je vandaan komt, en welk werk goed bij jou past.

Aan de hand van het levensfasemodel van Erik Erikson krijg je inzicht in keuzes en opgaven die voor elke levensfase anders zijn. Zo snap je meer over je eigen ontwikkeling en de uitdagingen waar je voor staat.

 

2 Vind ik leuk
2 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
1.207 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.