werkcafe

Werkcafe Live maandag 7 december

Op maandag 7 december 2015 zal het laatste Werkcafé Live van het jaar plaatsvinden. We hebben weer vier inspirerende workshops die jou kunnen helpen bij het vinden van een baan.

Locatie: Grotekerkplein 5, Rotterdam!

De volgende workshops zullen worden gegeven:

Leren reflecteren door Dana Lenzen (VOL)

Iedereen heeft talenten, maar ook zwakke punten. In de workshop leer je het hoogste rendement uit jezelf te halen door naar jezelf te kijken en inzicht te krijgen in jouw voor- en nadelen. Aan de hand van de SWOT methode (Strength, Weakness, Opportunity and Talent) ga je een sterkte-zwakte analyse maken en een persoonlijk plan ontwikkelen voor de toekomst. Door het in groepsverband te bespreken word je blinde vlek blootgelegd en krijg je een beter inzicht in jezelf.

In de workshop leer je zelfvertrouwen kweken door je bewust te worden van je sterke en zwakke kanten. Hiermee kun je oplossingsgericht te werk gaan en kweek je zelfvertrouwen.

Basisinkomen door Jan-Maarten Fernig

Een basisinkomen is een vast bedrag per maand dat zonder voorwaarden door de overheid aan alle volwassen burgers wordt verstrekt: een onvoorwaardelijk basisinkomen. Het is een bedrag waarvan je zonder luxe kunt rondkomen. In de loop van de eeuwen is er veel over geschreven, maar tot een echte invoering van het basisinkomen is het nooit gekomen.

In de workshop neemt Jan-Maarten Fernig je mee op een filosofische reis. Met kleurrijke verhalen en zijn saxofoon geeft hij op originele wijze voorlichting over het basisinkomen. “De beste dingen in het leven zijn gratis, bijvoorbeeld de liefde, maar mensen hebben vaste grond nodig. De vaste grond is het basisinkomen.”

Participatief Drama door Myrthe den Boer

De workshop participatief drama richt zich op een eventuele weerstand bij het zoeken of behouden van werk. We gaan aan de slag met elkaar door te investeren in elkaar en in jezelf. We doen dit door veel leuke spellen te doen en een korte introductie van beeldentheater en forumtheater te beleven. Voor degene die al werken of nog werk zoeken is deze workshop een must omdat we erachter proberen te komen wat jouw obstakels zijn en hoe je die hindernissen kan nemen zonder jezelf te onderdrukken of iemand anders te onderdrukken.

Stop met het verstoren van je eigen geluk en ontdek wat je doel is en hoe je daar wilt komen.

Pitchen! door Rob Overgaauw en Ton Sterk

Pitchen! Waar hebben we het dan over? Wat heb je er aan? Hoe doe je dat? Waarom hebben zoveel mensen het hierover?

Goeie vragen. En de antwoorden zijn nog boeiender. Die gaan we je geven in deze workshop. En meer dan dat. We gaan jou laten ontdekken welke pitch voor jou werkt. Welke tekst mag er in jouw pitch niet ontbreken? Hoe breng je het? Hoe zorg je er voor dat jouw pitch boodschap bij het juiste publiek terecht komt? In deze compacte miniworkshop ga je geladen met heel veel kennis, zin en doe-kracht huiswaarts om het vervolgens in de praktijk te brengen.

Sollicitatiegesprekken oefenen (VOL)

Tijdens deze editie zal er weer de mogelijkheid zijn om sollicitatiegesprekken te oefenen met een lid van de Rotary. In een sessie van ongeveer 20 minuten kun je al je vragen stellen over solliciteren, het gesprek en alles wat daarmee te maken heeft. Let op: er is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar.

 

Gratis profielfoto laten maken

In de pauze bieden we je de gelegenheid om gratis een profielfoto te laten maken die je kunt gebruiken op je cv en LinkedIn. Geef bij je inschrijving aan of je hiervan gebruik wil maken. Je krijgt de gemaakte foto’s per email opgestuurd.

 

Meld je nu aan voor de workshops via onderstaande button

4 Vind ik leuk
4 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
1.818 keer bekeken

Reageren

Reacties

Motormischa
motormischa 04 december 2015
Leuk, maar waar staat de aanvangs- en eindtijd?