werkcafe

Ik ben weg

Aan al het goede komt een einde. Mijn tijd bij het Werkcafé zit er op. Een tiental illustraties en honderden vacatures verder, mag ik naar het volgende vak op het Matching-bord, hopend dat ik een kaart trek waarop staat ‘Je bent aangenomen voor die toffe baan’. Want bij de volgende zet zal ik toch echt op die verkeersregelaar en asbestverwijderaar vacatures moeten reageren. Maar dat is een zorg voor later.

Nieuwe mensen

Bij het Werkcafé, waar niet eens bier geserveerd wordt, heb ik vele nieuwe mensen ontmoet die ik natuurlijk liever bij een betaalde baan had leren kennen. Vele mooie sterke dames: Anke, Bianca, Dana, Debbie, Heleen, Jennifer, Lisa, Lorna, Naïma, Roos, Sylvia F., Sylvia S., Wendy en een aantal intrigerende heren: Cees, Edwin, Ibrahim, Matthijs, Ramiro en Suresh. Er zal even een gat ontstaan want we vertrekken met zijn drieën tegelijk. Aan Sandra, projectleider, wens ik veel succes om zo’n leuke groep weer proberen samen te stellen. Dus, breaking the fourth wall, mocht jij dit lezen en op zoek zijn naar een goede werkervaringsplek, ik kan het je van harte aanraden.

Van tevoren zag ik er een beetje tegen op om constant omringd te zijn met mensen die in dezelfde situatie zaten. Dit gevoel verdween langzamerhand toen ik besefte hoe goed het was dat zo’n zelfstandige stichting bestaat. Maandelijks helpen met het organiseren van Werkcafé Live, waar gemotiveerde werkzoekenden iets nieuws op kunnen pikken bij de vele interessante workshops. De net zo dankbare gezichten die na de wekelijkse inloopochtend naar huis gaan met een verbeterd cv. Een goed initiatief dus, dat zichzelf steeds blijft verbeteren en waarbij creatieve ideeën van de redacteuren meer dan welkom zijn.

Workshop

Laat ik dit eens sluiten met een hoogtepunt.
Die ene middag (spoiler alert) dat we van achter onze laptops mochten komen om mee te doen aan een workshop van Frans Hoeke. Gezamenlijk fysieke opdrachten proberen te voldoen binnen een bepaalde tijd. Solidair van het kistje afstappen omdat de laatste er niet bij past. Geblinddoekt geleid worden door een zachte hand. Het is een goed reflectiemoment geweest voor de groep en we hebben veel lol gehad. Natuurlijk werd er hard gewerkt en gesolliciteerd. Dankzij de grapjes en praatjes tussendoor over nieuws of series, ging de tijd meestal snel voorbij. En aan wi-Cees-pedia, mijn vaste buurman aan tafel en geboortedaggenoot, heeft de geek in mij een goede gesprekspartner gehad.

Iedereen heeft op zijn manier aan een interessante ervaring bijgedragen, daarvoor bedankt. Betaalde baan of niet, het blijven mensen die het liefst zelfstandig door het leven willen maar in een lastige periode zitten waar verschillende factoren dit tegenwerken. Maar uiteindelijk, zoals ze zeggen, de aanhouder wint.

Beste stamgasten, het ga jullie goed.

Afscheid_JohanVallet

3 Vind ik leuk
3 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
558 keer bekeken

Reageren

Reacties

Jennifer
Jennifer 03 mei 2016
Het is leeg zonder jullie!!!! ;-)
Sylvia
Sylvia 28 april 2016
Dank je voor je heerlijke droge humor, ik ga je missen.