werkcafe

Werkcafe Live 3 oktober 2016

Welkom bij Werkcafe Live! We hebben weer ons uiterste best gedaan om ook voor deze keer vier interessante workshops in te plannen voor jullie. Hieronder kun je zien welke dat zijn en je ook meteen inschrijven.

Programma:
13.00 uur Inloop

13.30 uur Opening

14.00 uur Ronde 1 workshops

15.00 uur Pauze

15.30 uur Ronde 2 workshops

16.30 uur Einde

Locatie: Gebouw De Heuvel, Grote Kerkplein 5, Rotterdam

Je kunt kiezen uit de volgende workshops:

WILSKRACHT EN DISCIPLINE (VOL)
LET OP: DEZE WORKSHOP DUURT 2 UUR, JE KUNT JE NIET VOOR EEN ANDERE WORKSHOP AANMELDEN

Solliciteren en je dagen goed en verstandig indelen vraagt veel wilskracht en discipline.
Als je werkt, heb je tijden en afspraken waar je je aan moet houden. Er is een planning en er zijn uit te voeren taken. Als je thuis bent, is dat lastiger.
Je moet zelf je bed uit, je moet zelf bezig met werk zoeken, je moet je eigen dagen indelen en besluiten wat je wel en niet gaat doen en voor je het weet is de dag al weer voorbij.
Hoe kun je nu leren om meer ritme in je leven aan te brengen en je wilskracht en discipline te trainen?
Daar gaat deze workshop over, die gegeven wordt door Marjolein Hamer.
Als je meer wilskracht en discipline ontwikkelt en je houdt aan de afspraken die je met jezelf maakt, word je sterker. Je neemt jezelf serieus en dan gaan anderen je ook serieuzer nemen.

EEN SOLLICITATIEBRIEF DIE ER UIT SPRINGT!
Sollicitatiebrieven. Als werkzoekende kun je er niet om heen: je moet ze wel schrijven. Maar dat doen anderen ook. Hoe zorg je er nou voor dat jouw brief opvalt tussen die andere brieven? Zodat je voor een gesprek wordt uitgenodigd. Bij de workshop ‘Een sollicitatiebrief die eruit springt’ leer je het. Je krijgt praktische tips die je meteen kunt toepassen als je je volgende sollicitatiebrief schrijft.

Wil je aan deze workshop mee doen? Stuur dan na je inschrijving (voor 29 september) een sollicitatiebrief naar rotterdam@werkcafe.nl! Je krijgt dan persoonlijk advies van Suzanne vanProTaal op je sollicitatiebrief.

ELEVATOR PITCH
“Goedendag, mag ik me even aan u voorstellen? U bent toch van ….?”
Stel, je ziet opeens iemand van de organisatie waar jij zo graag wilt werken.
Hoe grijp je de kans om een afspraak te maken?
Dat gaat beter als je al eens geoefend hebt. En dat kan!
Jouw ‘elevator pitch’ gaat immers over jouw sterke punten, en hoe jij die pakkend onder woorden brengt.
Ervaren trainster participatie Elske Schreuder (indalo.NU) laat je oefenen in een veilige omgeving, en geeft praktische tips.
“Dankuwel, en tot 3 oktober dan!”

CREATIEF SOLLICITEREN

In de Talentcoach workshop creatief solliciteren word je geïnspireerd door voorbeelden en experimenteer je met ‘out of the box denken’ om zelf een creatieve inslag voor een nieuwe sollicitatie te bedenken. Na deze workshop ben je geprikkeld om op een creatieve manier naar solliciteren te kijken en kun je bepalen welke mate van creativiteit bij jou persoonlijk en/of bij de functie(s) waarop je solliciteert past.

Talentcoach Rotterdam koppelt Rotterdammers die op zoek zijn naar werk of iets willen veranderen in hun leven (coachdoel) aan mede-Rotterdammers die beter willen leren coachen.

Meer informatie Talentcoach Rotterdam: Coen van der Spek
www.talentcoach.nl

PROFIELFOTO LATEN MAKEN (VOL)
Op 3 oktober is er weer de gelegenheid om een profielfoto te laten maken in de pauze. Zorg dat je je hiervoor inschrijft op het formulier (niet mogelijk als je de workshop wilskracht en discipline volgt). Let op: zonder e-mailadres geen profielfoto!

AanmeldKnop_WerkcafeLive

Waar: Grotekerkplein 5 Rotterdam (vlakbij de Laurenskerk).

Wanneer: maandag 3 oktober 2016 vanaf 13.00 uur.

3 Vind ik leuk
3 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
751 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.