werkcafe

In memoriam: Safora Ozir

Door Sandra

Maandagochtend bereikte ons als Werkcafé het droevige bericht dat Safora Ozir zeer onverwachts op zondagmiddag 12 februari is overleden. Safora werkte als coach bij onze samenwerkingspartner TalentCoach en was sinds een aantal maanden vaste kracht bij Werkcafé Live. Ze hielp op alle gebieden mee op de dag zelf en was een aanwinst op het (steeds wisselende) team van het Werkcafé. Al snel was ze een stabiele factor, oplossingsgericht, snel reagerend. Een vriendelijk woord voor bezoekers en collega’s, net even dat stapje extra doen als ze merkte dat dat nodig was. Altijd een luisterend oor voor wie het nodig had. Altijd in voor een grapje.

Safora had aan een half woord genoeg. Als ik eens het overzicht miste, omdat ik meerdere plekken tegelijk moest zijn, nam zij snel zaken van mij over, zodat alles altijd goed verliep. De koffie stond al klaar (en was lekker) voor ik überhaupt iets kon vragen. Van de koekjes genoot ze ook, daar stonden ze altijd voor. En vooral de bezoekers moesten er van genieten, vrijwel iedereen liep met twee koekjes weg.

Naast een harde werker, was Safora vooral een lieve, warme persoonlijkheid.  Een vrolijke lach op haar gezicht, in de kracht van haar leven. Ze was met zo veel dingen bezig, om zichzelf te ontwikkelen, maar vooral ook om anderen te helpen ontwikkelen. Ze zou in de toekomst nog een workshop verzorgen voor de deelnemers, maar wilde helemaal achter haar workshop staan. 9 januari was ze een van de coaches tijdens de Talenttapperij, die met de deelnemers in gesprek ging. Ze heeft daarvan genoten. Wat hebben we nog gelachen om de roze ‘TalentCoach-brillen’. De wereld door een roze bril zien. En dat deed iedereen maar graag.

Vlak voor de live editie op 6 februari liet Safora me weten dat ze er helaas niet bij kon zijn, haar gezondheid liet haar in de steek. Nooit had ik durven denken dat ze zo ziek was. Nooit had ik durven denken dat ze nooit meer zou komen. Ze schreef nog: tot gauw. Daar ben ik vanuit gegaan. Dat ze in maart er gewoon weer zou zijn. Maar niets is minder waar. Haar lichaam heeft haar uiteindelijk in de steek gelaten. Een lieve, warme vrouw is niet meer.

Vandaag, op 14 februari zou je 42 zijn geworden, veel te jong om nu al afscheid van je te moeten nemen. Lieve Safora, ik hef vandaag het glas op jou!

Dank dat niet alleen ik, maar zoveel mensen van het Werkcafé en daarbuiten, jou hebben mogen leren kennen. Je hebt mijn leven verrijkt en je hebt voor altijd een plekje in mijn hart.

 

6 Vind ik leuk
6 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
1.716 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.