werkcafe

Van draaideurwerkloze naar redacteur!

Door: Jimmy

Draaideurwerkloze

Ik was al niet zo blij met het feit dat ik al een aantal jaar een ‘werkloze’ was. Nog minder leuk vond ik het om te horen dat ik opeens een ‘draaideurwerkloze’ was. Althans, zo noemde de dame van de sociale dienst mij. Deze mevrouw hielp bij het opnieuw aanvragen van mijn uitkering. Ik was namelijk niet door de proeftijd heen gekomen bij het bedrijf waar ik net twee maanden werkte. Een draaideurwerkloze is iemand die kort nadat hij of zij is aangenomen weer terug in de uitkering belandt. Het enige voordeel dat je als een draaideurwerkloze hebt, is dat je niet opnieuw door een hele inspanningsperiode heen hoeft te gaan voordat je aanvraag voor een uitkering wordt goedgekeurd. Ik kreeg na mijn ontslag direct weer bijstand. Het bedrijf dat ik verliet was een call center dat zeer hoge kwaliteitseisen stelt voor haar medewerkers. Gemiddeld 70% van de nieuwe mensen die hun werktraining volgt, wordt niet als vaste medewerker aangenomen. Helaas behoorde ik tot die 70%, ondanks dat ik het er erg naar mijn zin had en ik – voor mijn gevoel – mijn werk prima deed.

Daar zat ik dan. Weer thuis. Weer in de uitkering. Terug bij af. Zo voelde dat. En dat terwijl ik net in een lekker werkritme zat en m’n werk goed onder de knie begon te krijgen. Ook had ik super leuke collega’s. Het voelde alsof alle moeite voor niets was. Ik keek er tegenop om opnieuw de druk te voelen van de verplichting om vijf sollicitaties per week te doen.

Redacteur

Vier maanden en een x aantal mislukte sollicitaties later werd ik door mijn klantmanager aangemeld voor WerkFit. Dit is een traject vanuit de gemeente waarin je werk verricht met behoud van je uitkering. Het doel van dit traject is het opnieuw stimuleren van je werkritme en ontwikkelen van je werkcompetenties. Ik kon kiezen uit twee verschillende werkplekken en ik koos uiteindelijk voor het WerkCafe. Het kennismakingsgesprek was een van de fijnste die ik in jaren heb gehad en ook kon ik me niet herinneren wanneer ik zoveel enthousiasme ervoer voor een nieuwe werkfunctie.

Schrijven voor een redactie als redacteur lijkt me superleuk. Tevens leek de sfeer van de werkplek – die door projectleider Sandra de Vries werd omschreven – goed te passen bij mijn mild introverte persoonlijkheid. Het werk dat ik nu drie dagen per week ga doen bestaat uit het schrijven van artikelen voor de website van het WerkCafe. Ik krijg nu de gelegenheid om te ervaren hoe het is om van schrijven mijn werk te maken, sort of. Maar ‘sort of’ is voor mij nu prima, gezien het een nieuwe uitdaging is die me van de straat houdt en mij de gelegenheid biedt mijn schrijfvaardigheid te ontwikkelen.

Voorwaarts!

6 Vind ik leuk
6 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
849 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Bekijk ook

Koshari

13-feb-2019 - Recepten

Lees artikel