werkcafe

Heerlijke maaltijden voor €10 in Grand Cafe FERRY

door Jimmy

De Westblaak is een brede straat in het centrum van Rotterdam. Ondanks dat het er al jarenlang erg romantisch uitziet door de vele bomen en het prachtige skatepark dat in springde middenberm ligt, was het niet de meest gezellige straat. Het zat vol met kantoorpanden van banken en redacties van kranten, zoals het Algemeen Dagblad en het NRC Handelsblad. Lopen over de Westblaak had z’n charme, maar los van een bezoekje aan de prachtige CINERAMA bioscoop kwam je er niet gauw voor de ontspanning. Men dacht niet snel aan de Westblaak als men op zoek was naar een leuk restaurantje. En voor een leuke dansgelegenheid hoefde je er ook niet te komen. Dit veranderde toen Grand Cafe FERRY haar deuren opende in 2014.

Maaltijden voor €10

Want nmaaltijdiet alleen is FERRY een “prachtige bar met een fijne kleine keuken”, het is ook een club waar je lekker kunt dansen en het heeft zelfs een galerie voor het exposeren van kunst en fotografie. Ferry heeft een lunchkaart met verrassende gerechten en ook voor een diner kun je er prima terecht. Ze vernieuwen hun menu eens in de zoveel tijd en een maaltijd kost slechts tien euro! “Lunch, Smoothies, Homemade Pastry, Salads, Burgers & More”, staat er op hun website. Bekijk hier hun menu.

Het gebouw waar FERRY in zit is een groot, breed pand met een begane grond en een kleine bovenverdieping. Op deze bovenverdieping zijn vaak exposities van pterrasortretfotografie te vinden en kun je loungen, met uitzicht op de begane grond. In het midden van FERRY staat een grote bar, waar ze naast verschillende likeuren en cocktails een uitstekende rode huiswijn (Malbec) serveren. De sfeer is erg huiselijk en tegelijkertijd ook weer hip, zonder dat het pretentieus hip is. Het is er vooral erg gezellig en vooral in de zomer – wanneer de deuren wijd openstaan – lijkt de warmte van de zon zich niet alleen te beperken tot hun zonovergoten terras.

Borrelen en dansen

Naast eten en drankjes doen, kun je in FERRY ook lekker dansen. In de weekenden worden regelmatig feesten gegeven waar DJ’s draaien. DancingZo draaide er onlangs een bekende transgender DJ uit Amsterdam, genaamd Valentijn de Hingh. Op elke derde donderdag van de maand is er een maandelijkse netwerkborrel genaamd Mankracht. Bij elke editie van deze borrel hebben ze een bekende Nederlander te gast die dan wordt geïnterviewd. Een terugkomend feest dat je niet mag missen is HOUSE OF BOYS, een open minded techno party waar je lekker los kunt gaan. Ook wordt FERRY als locatie gebruikt voor verschillende festivals waar je livemuziek kunt beluisteren. Kortom: voor ieder wat wils!

 

Dus wanneer je je op de Westblaak bevindt en je bent op zoek naar een plek waar je rustig achter je laptop wilt gaan zitten chillen (met gratis wifi), onder het genot van een lekkere burger, kom dan langs bij FERRY! Daar staat een jong, vriendelijk en goedogend team van jong personeel klaar om je te verwelkomen.

3 Vind ik leuk
3 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
957 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Bekijk ook

Koshari

13-feb-2019 - Recepten

Lees artikel