werkcafe

Ervaar de hele Fenix Food Factory op één plank!

door Jimmy

Wat betreft horeca zit Rotterdam vol met verborgen juweeltjes. Toeristen die een dagje Rotterdam doen, rennen al gauw naar de Markthal. Maar de echte Rotterdammer(t) weet de geheime plekjes wel te vinden. Want naast de sfeervolle horecastraatjes als de Witte de Withstraat en de Pannekoekstraat is er nu Fenix Food Factory. Deze is gelokaliseerd in een karakteristieke, oude havenloods op Katendrecht!

Culinaire broeiplaats

Verschillende ondernemers zijn gaan samenwerken en hebben deze oude loods gekozen als ‘culinaire broeiplaats: een plek om boodschappen te doen, te leren hoe de producten gemaakt worden en om ambachtelijke smaken te ervaren.’ Wat moet je je hierbij voorstellen? Een grote, oude, sfeervolle loods (hal) met daarin verschillende winkeltjes. Hier zijn verkrijgbaar: koffie, bier, kaas, paté, tapas, noten, brood, cider en andere heerlijke, ambachtelijke lekkernijen. Deze lekkernijen kunnen genuttigd worden in de sfeervolle loods zelf, of op het gezellige terras, welk een uniek uitzicht heeft op de Wilhelminapier! Bekijk hier een filmpje om een goeie indruk te krijgen:

Boeken, boodschappen en bruiloften

Naast ondernemers die in verschillende dingen gespecialiseerd zijn, vind je er ook Rechtstreex.  Dit is een bedrijf dat biologische voedingsmiddelen verkoopt, welke direct bij de boer worden besteld. Voor meer info hierover kun je hier klikken.

De enige ondernemer die geen voedsel aanbied is Bosch & De Jong Boekverkopers. Dit is een eigenzinnige boekwinkel waar je ‘altijd wel iets vindt waar je (niet) naar op zoek was.

Verder kan de loods van de Fenix Food Factory ook afgehuurd worden voor events, feestjes en bruiloften. Klik hier om op hun site de mogelijkheden te bekijken.

Alles op één plank

De beste aanrader voor de Fenix Food Factory is ongetwijfeld de ‘plank.’ Voor een vast bedrag kun je er namelijk een plank lenen met bestek en stempelkaart. Met deze plank kun je vervolgens langs gaan bij alle ondernemers. Vervolgens krijg je van elke ondernemer iets lekkers op je plank om te proeven. Op die manier ervaar je iets van alle diversiteit van de food factory! Een lekker stuk kaas, een glas cider, een stuk worst en een beetje tapas… Laat het op je plank zetten en geniet ervan!

Hier een overzicht van de mogelijkheden:

Kids-plank                          € 8,-

Ontbijtplank                       € 12,50

Brunchplank                       € 15,00

Borrelplank                         € 15,00

Cadeau voucher                 € 15,00

De planken zijn verkrijgbaar op:

Vrijdag – 16:00 – 20:00

Zaterdag – 10:00 – 19:00

Zondag – 12:00 – 18:00
De Fenix Food Factory is geopend op alle dagen behalve maandag. Kijk voor specifieke openingstijden, contactgegevens, route én informatie over alle ondernemers op fenixfoodfactory.nl

3 Vind ik leuk
3 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
1.600 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Bekijk ook

Koshari

13-feb-2019 - Recepten

Lees artikel