werkcafe

Werkcafé Live 3 juli: Zomereditie

Op 3 juli is alweer de laatste editie van Werkcafé Live voor de zomervakantie. Deze editie gaan we met elkaar aan de gang met de vraag waarom jij niet aan de bak komt, waarbij Ludwig Tummers je meeneemt in de geheimen van het Enneagram en vooral hoe jij daar voordeel uit kunt halen.

Na de workshop nodigen we jullie graag uit voor de openingsborrel van ons nieuwe kantoor aan het Grotekerkplein, op de 1e etage. Tijdens deze (alcolholvrije) borrel heten we je graag welkom en is er gelegenheid tot netwerken met elkaar en met onze partners.

Locatie: Gebouw de Heuvel, Grotekerkplein 5.

Het programma is als volgt:

13.00 uur Inloop
13.30 uur Opening
13.45 uur Start workshop
16.15 uur Borrel 1e etage Gebouw de Heuvel

Meld je wel even aan, want we hebben niet oneindig veel plek en willen ook graag weten hoeveel mensen we bij de borrel kunnen verachten. Dat kan via onderstaande aanmeldknop. Wil je meer weten over de workshop en je daarop goed voorbereiden, lees dan vooral nog even verder.

live

 

Waarom kom jij niet aan de bak middels Enneagram

Voorkennis: Bekend zijn met je enneagramtype: EnneagramTyperingVragenlijst_72x.
Deze verdiepings-workshop van een volledig dagdeel gaat over 1 CENTRALE VRAAG: Waarom kom jij niet aan de bak.
We kennen het waarschijnlijk allemaal. Veel vacatures gezien maar nergens op gesolliciteerd, hele bijzondere sollicitaties gedaan met film video of geluid tot op alles en nog wat gesolliciteerd. In alle gevallen je hebt je ‘droom’ baan nog steeds niet gevonden. Ga je dan niet denken: “Waarom word ik niet aangenomen? Doe ik iets fout? enz. Nou daarover gaat deze lange workshop.

Basis

Het enneagram model gaat ervan uit dat iedereen tussen conceptie en 1e levensjaar door familie en omstandigheden een type meegegeven krijgt / wordt. Dit blijf je ook voor de rest van je leven. Je groeit echter  BINNEN je enneagram type. Door deze groei in van 9 lagen ligt dan je levensbestemming. Uit de enneagramworkshop van vorig jaar bleek dat mensen graag een profiel willen zijn maar eigenlijk niet waren. Mensen houden vooral zichzelf voor de gek en daarmee zetten ze hun omgeving op het verkeerde been. Wees bereid deze confrontatie aan te gaan want ik ben er om je te helpen en niet om je in de overlevingspatronen strategieën te laten. Dat is een belangrijk doel van mijn workshops. Daarbinnen valt dus ook het niet hebben van werk en het afgewezen worden. Dus als je jezelf niet kent en accepteert zoals je werkelijk bent kun je behoorlijk wakker geschud worden in deze workshop.

Werkwijze

Op basis van een enkele of dubbele grote kring van stoelen (afhankelijk van het aantal deelnemers) ga je zitten. De stoelen hebben vrij veel afstand tot elkaar. In deze setting gaan we de diepte in. Het fijne van het enneagram als je daarmee metamodelleert dat naast micro niveau ook op meso en macro niveau geanalyseerd kan worden. Dus maatschappij, roepen en dynamiek van groepen alsmede je eigen karakter zullen in deze workshop aan bod komen. Het is een leer cirkel. The cirkel of life.

De centrale vraag is: Wat is specifiek jouw karakter en persoonskenmerk middels enneagram type waardoor je niet aan de slag komt. 

Het enneagram is niet wetenschappelijke maar wel enig in zijn soort. Dat komt omdat  mede een internationale wetenschappelijk raad 70% van alle reguliere psychologisch onderzoek heeft afgekeurd. 70%. Dus alle bladen en blog met zelf hulp is niet meer dan astrologie en horoscoopachtige paragnostisch werk.
Naast je basis persoonlijkheid (karakter) worden je unieke eigenschappen en kenmerken van een persoon helder maakt door je gedrag. Dat uit zicht voor elk enneagram type op 2 manieren. De triaden en de vleugels.

Triade

Eerst zal aandacht op dit aspect gelegd worden. Je type moet in overeenstemming zijn met je triade. Er zijn (zoals de naam als zegt) 3 groepen van typen. De denk type, de agressie (al of niet passief) type en het emotionele type. In de basis cursus blijkt dat mensen denken een bepaald gewenst type te zijn maar doordat deze niet in overeenstemming is met hun triade is menig zit menig persoon op een verkeerd type.
Dus we gaan daar mee aan de slag. Door heel wat geschuif en opstaan en op andere plekken ontstaat een dynamiek die ook de maatschappij nabootst. Dus je wordt gevraagd van plek te wisselen of op te staan en je stoel naar een andere plek te zetten en daar te zitten.

Vleugels

Elk type heeft een andere paar vleugels. Vanuit hopelijk de juiste plek kun je je vleugels letterlijk zien en ook voelen. Mentale je lichamelijk geheugen en gevoel zal je les zijn in deze workshop. Je denkpan in balans brengen met je gevoelens. Immers op je toekomstige baan zul je meer tijd besteden dan in je privé leven doorgaans als je voltijds werkt.

We gaan dus een stap dieper dan de basis waarbij je de belangrijkste principes geacht wordt te begrijpen. In de workshop zullen we vooral naar de triades en vleugels kijken van je persoonlijkheid.

Samenvattend in de workshop komen naar voren:
In welke triade val je?
Wat zijn je vleugels?
Waardoor word je afgewezen?
Wat is de reden?
Pas jij wel bij de functie die er op je wacht?
Pas je wel bij de werkgever waar je wilt werken enz.?
Waarom krijg jij die baan niet en een ander wel?
Competenties de keuze in welke richting?

Hieronder de links.
Als je je opgeeft dan kun je op deze link je type bepalen of herhalen.

Let wel hoe meer vragen hoe nauwkeuriger de test is. Vaker uitgebreide tests doen werkt ook. Meestal levert pas 3-5 tests het juiste resultaat op. Van de 3-5 test het type die het vaakst bent ben je dan ook wel.

Algemeen deel over de workshopleider

Ludwig Tummers is een bedrijfs en algemeen econoom bachelor, HRM bachelor, bedrijfskundig ingenieur en  master in psychologie (organisaties en arbeidspsychologie). Tevens bevoegd en erkend docent en pedagoog waardoor het altijd garant staat voor dynamische en diepgaande lessen.
Ludwig heeft naast zijn werk sinds 1999 een praktijk in natuurgeneeskunde waarbij cliënten met vergoeding van de zorgverzekering medisch en/of psychologisch behandeld kunnen worden.
Ludwig zoekt zelf vooral parttime functies in raden van bestuur en commissariaten om (jonge)  ondernemers op het spoor van succes te houden. Als je dus contacten hebt graag.
Website: en Praktijk te bereiken onder 0641570651 en via LinkedIn.

2 Vind ik leuk
2 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
1.199 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.