werkcafe

5 Gouden Tips Uit de Pannekoekstraat

Winkelketens

McDonald’s, Burger King, Albert Heijn, Jumbo, H&M en Primark… We kennen ze allemaal. Het zijn niet allemaal dezelfde soort winkels, maar 1 ding hebben ze gemeen: het zijn winkelketens! Een winkelketen is een winkelbedrijf met meerdere vestigingen. Die ik net noemde behoren tot de grootste in Nederland. In bijna elke stad is er wel een – soms meerdere – van deze winkels te vinden. Het voordeel hiervan is dat als je op zoek bent naar iets uit die winkel, je op meerdere plekken terecht kunt (behalve in de Pannekoekstraat).  Is die leuke blouse van de H&M in jouw stad niet meer in je maat beschikbaar? Je zou dan kunnen proberen deze in een ander filiaal te vinden. Erg handig.

Wat minder leuk is aan een winkelketen, is dat je soms overal precies dezelfde winkels vindt. Ook lijken mensen bijna overal dezelfde soort kleding dragen. Winkelketens zijn goed voor het tevreden houden van de massa. Maar voor meer individualistische mensen of mensen die een hekel hebben aan voedsel dat in fabrieken wordt gemaakt is het verre van ideaal.

Pannekoekstraat

Voor deze mensen is de Pannekoekstraat in Rotterdam misschien de ideale uitkomst! Deze winkelstraat zit vol met ondernemingen. Geen enkele winkelketen heeft hier een filiaal. Gelokaliseerd in het centrum van Rotterdam vind je hier boetiekjes, meubelzaken, cafeetjes, lunchrooms, restaurantjes, kapperszaken, noem het maar op! De Pannenkoekstraat wordt ook wel ‘het Soho van Rotterdam’ genoemd, omdat het – net als de wijk Soho in New York city, bekend om zijn romantische sfeer en karakteristiek straatjes, vol kleurrijke ondernemingen – een plek is waar je je niet hoeft te omringen met steeds maar dezelfde winkelketens. Kom dus naar de Pannekoekstraat als je op zoek bent naar dingen die ‘eigen’ zijn. 

5 Gouden Tips!

De Pannenkoekstraat is eigenlijk een bredere term voor een winkelgedeelte dat bestaat uit 3 drie straten, waar de Pannekoekstraat er één van is. De andere straat heet Botersloot en tussen Botersloot en Pannekoekstraat in zit Nieuwemarkt.  

Hier een overzicht van 5 ondernemingen in de Pannekoekstraat die je hier niet mag missen:

  1. Sajoer – de enige échte juice bar van Rotterdam

In deze juice bar zijn er sapjes verkrijgbaar die vers worden geproduceerd doormiddel een ‘slow juicer’. Een slow juicer perst de sappen op een zeer trage manier uit de vrucht. Hierdoor blijven er veel meer vitamines en andere waardevolle voedingsstoffen in het sap zitten. Super gezond dus. Bekijk hier hun sapjesmenu.

Naast deze sapjes mag je ook hun acai bowl niet missen! Dit zijn ronde schalen, gevuld met vers fruit, dadels en granola.

  1. Anugerah – Indonesische restaurant

Van kleine gerechten met gekruid rundvlees, vis of kip, tot uitgebreide rijsstafels. In Anugerah kun je het dus zo gek maken als je wilt. Wat je in ieder geval krijgt is authentiek Indonesisch eten voor een goede prijs, gemaakt en geserveerd door hele vriendelijke mensen. Een aanrader: Nasi Koening Rames. In dit menu kun je twee verschillende soort vlees (rundvlees en/of kip) en twee verschillende soorten groenten. Dit wordt geserveerd met gele rijst. Smullen maar!

  1. Gamasot – Koreaans restaurant

Wie van Aziatisch eten houdt, maar de Chinees/Indische keuken en de sushi zat is, kan terecht bij Gamasot. Hier vind je heerlijke Koreaanse gerechten met weer een scherpe prijs. Een goede aanrader op het menu is Bulgogi, een gerecht (met rijst, vlees of kip en groeten) waarin je de typische smaken van de traditionele Koreaanse kimchi (gemarineerde groenten) kunt ervaren.

  1. NINE BAR – Espresso bar & lunchroom

De eigenaren van Nine Bar willen een ‘toegewijde relatie met hun medekoffieliefhebbers’! Want ze willen dat wanneer je binnenkomt voor de lunch, jij je werk en stress vergeet, lekker ontspant en van het moment geniet. Ze zijn extra trots op hun goede koffie. De naam NINE BAR is afkomstig van de optimale espresso, die met een ‘druk van 9 bar’ wordt gemaakt. Een aanrader bij hen is  de Latte Macchiato, die kleine, maar zeer fijn is.

  1.  Boguette – Vietnamese baguettes & bubble tea

Wie dol is op baguettes, maar even helemaal genoeg heeft van beleg als brie, filet Americain en tonijnsalade, kan bij Boguette terecht. Want hier vind je baguettes die net wat anders zijn dan je gewend bent.Voorbeelden van beleg zijn:

Gebakken rundvlees in citroengrasmarinade

Geroosterde kiprollade in five-spicemarinade

Gebakken kip in coconut currymarinade

Gebakken tahoe in citroengrasmarinade

Geroosterd varkensvlees & Vietnamese worst

Alle broodjes zijn aan te raden en hebben een gemiddelde prijs van €4,70. Daarnaast hebben ze voor de liefhebbers een brede keuze uit verschillende soorten bubble tea!

3 Vind ik leuk
3 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
786 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.