werkcafe

Workshop enneagram

Door Menno van Roon

Workshop enneagram

Werkcafé Live van maandag 3 juli bestond uit slechts één workshop. In twee uur tijd zou middels een enneagram duidelijk moeten worden waarom je niet aan de bak komt. Iedereen werd wel geacht zich op de workshop voorbereid te hebben. Hiervoor moest dan een vragenlijst ingevuld worden om te bepalen welk type bij je hoort. De link hiervoor was makkelijk te vinden op de website. Omdat een aantal aanwezigen dit niet had gedaan werd er veel te veel tijd besteed aan de basisbegrippen. Deze personen stelden ook nog veel vragen die met een goede voorbereiding absoluut niet nodig waren.

Vervolgens werden tijdens de workshop acht van de negen enneagramtypen behandeld waarvan drie zeer uitvoerig. Het enige enneagramtype dat niet werd besproken was het type dat op mij van toepassing was. Hierdoor verslapte toch wel mijn aandacht. Mijn doel van de workshop was om duidelijk te krijgen waarom ik niet aan de bak kom. Helaas ben ik hierover niets wijzer geworden. Mijn tip aan workshopleider Ludwig is om de aandacht eerlijker over de aanwezigen te verdelen. Nu ging de meeste aandacht uit naar de mensen met de grootste mond.

Enneagramtest

De 9 enneagramtypen

Waar ik wel zeer over te spreken ben is de enneagramtest. Na het invullen van de velevragen/stellingen kwam er type 5 met vleugel 6 . Na het lezen van de uitvoerige beschrijving van dit type trek ik de conclusie dat de test zeer accuraat is. Ook mijn directe omgeving was het hier volledig mee eens. Diverse anderen die de test hadden gedaan konden zich ook goed vinden in hun uitkomst. Dus de enneagramtest is in mijn ogen kwalitatief zeer hoogstaand. Nu wil ik nog wel zeer graag weten welk voordeel ik hier als werkzoekende uit kan halen. Misschien iets voor een volgende workshop?

 

6 Vind ik leuk
6 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
696 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.