werkcafe

Romantisch Ontbijten en Lunchen Op Het Dak

Groeiende stad

Rotterdam is ongetwijfeld één van de hardst groeiende steden in Nederland op het gebied van architectuur, wonen, cultuur en economie. Je hoeft alleen maar een half jaar uit de stad te zijn en je komt terug in een stad waarvan de skyline er alweer anders uitziet. Wie dol is op mooie, grote, moderne steden zit in Rotterdam helemaal goed. In 2017 wordt de bekende straat Coolsingel omgetoverd tot ‘boulevard met internationale allure’. En ook wil burgemeester Aboutaleb dat Rotterdam de allereerste ‘groene stad’ ter wereld wordt! Dak!

 

Op Het Dak

Wie naast moderne metropolen in combinatie met ‘groen’ ook nog eens van romantische plekjes met een adembenemend mooi uitzicht houdt, kan terecht bij het volgende juweeltje:

Op Het Dak is een prachtig dakterras waar je heerlijk kunt ontbijten, lunchen en borrelen. Dit terwijl je geniet van een uniek uitzicht op de binnenstad van Rotterdam. Het zin bovenop het Schieblock aan de Schiekade (op loopafstand van Rotterdam Centraal). 

Het Schieblock

Het Schieblock was vroeger een kantoorpand, maar is door de gemeente Rotterdam omgetoverd tot ‘laboratory for urban development’, een levendig verzamelgebouw met diverse creatieve ondernemers. ‘Het bestaat uit twee hoofdonderdelen: de studio’s en de semipublieke ruimtes. De studio’s zijn bedoeld om geconcentreerd te kunnen werken. De publieke ruimtes dienen voor ontmoeting, interactie en performance. Op Het Dak hoort bij de publieke ruimtes.

Grootste dakakker van Europa

Eenmaal aangekomen Op Het Dak – op de 7de etage – bevind je je in een ‘groene oase’ met het prachtige Rotterdam als achtergrond. Want het restaurant wordt omringd door de grootste dakakker van Europa! Hier worden groenten, fruit en kruiden verbouwd en er worden honingbijen gehouden. De dakakker functioneert als proefopstelling om te experimenteren met verschillende manieren van groenedaken. De dakakker werd in april 2012 aangelegd door Binder Groenprojecten. Alle groenten op het menu komen uit deze tuin of van (stads) boeren en voedselmakers uit de regio!

Wat je op ‘t dak niet mag missen

Een leuke aanbieding waar je gebruik van kunt maken wanneer je Op Het Dak bezoekt is ‘THE 10 TO 12 WEEKEND BREKKIE OR BRUNCH DEAL: Elke zaterdag en zondag tussen 10 en 12 ontbijten of brunchen Op Het Dak voor een vaste prijs. Koffie of thee, een kleine farmers yogurt of oats bowl, keuze uit een gerecht van het menu en een verse sap voor €17,50. Bekijk de rest van hun menu hier.

Op Het Dak is geopend van Woensdag tot en met Zondag van 09:00 uur tot 17:00 uur en zit aan Schiekade 189 3013BR Rotterdam.

 

2 Vind ik leuk
2 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
916 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Bekijk ook

Koshari

13-feb-2019 - Recepten

Lees artikel