werkcafe

Mijn start in het Werkcafé Rotterdam

Door: Robbert

Start

Na een aantal jaren vrijwilligerswerk te hebben gedaan, kreeg ik steeds meer het gevoel dat ik verder wilde met mijn leven. Op een gegeven moment vroeg ik de gemeente Rotterdam mij daarbij te helpen. Sindsdien heb ik een alleraardigste consulente die mij met raad en daad bijstaat. Zij hielp mij aan de nodige nuttige workshops, variërend van online netwerken tot het schrijven van motivatiebrieven. Ik merkte dat er sinds “mijn tijd” aardig wat was veranderd.

Oriëntatie

Hierna kwamen we tijdens oriënterende gesprekken tot de conclusie dat een soort leerwerktraject waarschijnlijk het beste bij mij zou passen. Na een aantal mogelijkheden de revue te hebben laten passeren, kwam zij met de mogelijkheid van het Werkcafé Rotterdam. Na alle informatie daarover tot me te hebben genomen, zag ik dat meteen zitten. Vervolgens nam mijn consulente contact op met Sandra, de grote baas van het Werkcafé Rotterdam en er werd een kennismakingsgesprek gepland. Dat liep gelukkig goed af.

Eerste dag

Enige tijd later meldde ik me op een mooie maandagochtend een tikje zenuwachtig voor mijn eerste werkdag. De locatie waar wij werken, pal naast de Laurenskerk is schitterend, maar die klokken bimbammen net iets te luid en te vaak.
Eerst kennismaken met mijn nieuwe collega’s en het ijs was snel gebroken. Ik voelde me gelukkig meteen thuis en na een paar dagen wist ik dat ik op de juiste plek terecht was gekomen. Aardige, vriendelijke mensen, een ontspannen sfeer en ik kan als nieuweling zonder schroom aan iedereen mijn beginnersvragen stellen.

Verwachting

In de komende periode hoop ik in dit warme bad zowel mijn zelfvertrouwen als mijn vaardigheden te vergroten. Dat zal er dan voor zorgen dat ik beter ten ijs beslagen op de arbeidsmarkt kom. Met wat hulp en steun van mijn collega’s heb ik daar wel vertrouwen in!

6 Vind ik leuk
6 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
1.114 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.