werkcafe

Gevoel en dergelijke: Verliefdheid

Door Robbert

Je weet nooit wanneer het plotseling toeslaat. Het komt eigenlijk altijd onverwacht. Als je actief op zoek bent, overkomt het je nooit. Maar als je er niet op zit te wachten dan slaat het plotseling toe: verliefdheid.

Serranoham en broccoli

Afgelopen zaterdagavond was ik nog even bij Jumbo voor een boodschap en daar stond hij dan, die leuke vent. Bij de vleeswaren notabene. Ik sloop dichterbij en ging quasi geïnteresseerd naar de verschillende soorten ham staan te kijken. Hij nam een pakje Serranoham. Om maar een reden voor een praatje te hebben, vroeg ik hem of dat nou nog iets was, die Serranoham. Hij zette uitgebreid uiteen waarom hij het erg lekkere ham vond, dus gooide ik ook maar een pakje in mijn mandje.
Even later zag ik hem tussen de kisten met groenten scharrelen. Ik had nog genoeg groenten in huis, maar soms moet je iets over hebben voor de goede zaak. En bovendien, een extra stronkje broccoli kan nooit kwaad. “Slechts 59 cent voor zo’n stronk,” zei ik tegen hem. “Oh, lekker, dat neem ik ook.”

De klik

VerliefdheidNa enkele ‘toevallige’ ontmoetingen in de verschillende gangpaden troffen we elkaar bij de kassa. Bij dezelfde kassa natuurlijk, want we hadden ook allebei een pakje shag nodig. Buiten op het trottoir raakten we verzeild in een lang en geanimeerd gesprek. Er was zo’n ‘klik’ tussen ons zoals je maar zelden meemaakt. Na bijna drie kwartier besloten we wat te gaan drinken. Op het terras van Proeflokaal De Ooievaar ging het gesprek door, alsof we elkaar al jaren kenden.
Ik begon hem steeds leuker en leuker te vinden en op een gegeven moment durfde ik voor te stellen telefoonnummers uit te wisselen. Dat viel gelukkig in goede aarde. Na nog een biertje zweefde ik op een roze wolk naar huis. Was het me toch weer overkomen, ik was verliefd geworden!

Toekomst

De volgende dag kreeg ik al een berichtje van hem! Sindsdien hebben we dagelijks contact en vrijdag neemt hij me mee uit eten. Ik ben erg benieuwd naar hoe dit zich gaat ontwikkelen. Mijn gevoel zegt me dat dit wel eens toekomst zou kunnen hebben. Mocht dat niet zo zijn dan is het in ieder geval weer een fijne ervaring.

Voor andere delen uit deze serie klik hier.

4 Vind ik leuk
4 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
1.392 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.