werkcafe

Het afgelopen jaar – een jaar van groei

Door: Eveline

Het afgelopen jaar heb ik met veel plezier gewerkt

Voor ik bij het Werkcafe kwam zat ik inmiddels al een paar jaar thuis. Toen ik het aanbod kreeg om bij het Werkcafe werkervaring op te gaan doen heb ik deze kans dan ook gegrepen. Het was in het begin wel erg wennen om weer aan de slag te zijn. Ik ben met een paar halve dagen begonnen, maar al snel bleef ik (vrijwillig!!) langer hangen dan gepland in de middag. Tijd om het aantal uren uit te gaan bouwen dus. Op een gegeven moment werkte ik er 4 dagen, 8 uur per dag. In totaal 32 uur dus. Tot de gemeente mij weer nodig had, toen ging het weer terug naar 3 dagen. Het idee was om er maximaal een half jaar te blijven, dit is uiteindelijk een jaar geworden dus. Maar ik heb er het afgelopen jaar met veel plezier gewerkt, dus dit was totaal niet erg.

Het afgelopen jaar heb ik weer ritme gekregen

Ik had erg veel moeite met ‘s morgens mijn bed uit komen bijvoorbeeld. Maar als je al een hele tijd thuis zit, dan hoef je ’s morgens ook niet vroeg je bed uit. Ik zal altijd een avondmens blijven. Uitslapen doe ik af en toe wel eens natuurlijk. Maar standaard pas na de middag mijn bed uitkomen is er nu niet meer bij. Ook eet ik nu weer regelmatig en goed. Misschien iets té goed soms.

Het afgelopen jaar ben ik persoonlijk gegroeid

Ik heb mezelf mogen en kunnen ontwikkelen bij het Werkcafe. Ik heb wat oude kwaliteiten herontdekt en ook wat nieuwe kwaliteiten ontdekt. Zo ga ik voor aankomende Werkcafe Live zelfs een workshop presenteren! Dit zou ik een jaar geleden dus echt nooit gedaan hebben.
Ik zie er tegenwoordig ook goed uit, al zeg ik het zelf. Een jaar geleden kon mijn uiterlijk mij absoluut gestolen worden. Al met al sta ik dus een stuk sterker in mijn schoenen dan een jaar geleden. Heb ik ook zeker nodig voor de volgende stap, matching, met als doel een betaalde baan.

Het afgelopen jaar heb ik veel nieuwe mensen ontmoet

Als je in je eentje thuis zit, dan heb je natuurlijk bar weinig persoonlijk contact met mensen. Ik ben ook nog eens een echte einzelgänger, dus actief op zoek naar sociale contacten was er ook niet bij. Dankzij het Werkcafe ben ik weer volop onder de mensen gekomen. Het contact met al mijn collega’s heb ik als erg positief ervaren. Niet alleen het contact met mijn collega’s, zeker ook met de bezoekers van Werkcafe Live. Ik voel mij aan het einde van een dag Werkcafe Live altijd happy! Het heeft me doen beseffen dat ik stukken minder asociaal ben dan ik altijd heb gedacht dat ik was. Al ben ik nog steeds heel erg graag op mezelf.

Bij deze wil ik iedereen die ik het afgelopen jaar heb mogen leren kennen dan ook van harte bedanken.

  • De mensen bij de gemeente Rotterdam die mij deze kans hebben geboden.
  • De bezoekers en workshopleiders van Werkcafe Live voor de positieve energie.
  • Al mijn collega’s en ex-collega’s voor de goede gesprekken en de lol.
  • En last but not least, Sandra de Vries, voor al het goede advies. Voor haar support, het vertrouwen…en natuurlijk de kaas!

Bedankt allemaal!!

7 Vind ik leuk
7 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
911 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.