werkcafe

Wereld Haven Dagen: Het water op, de haven in

-Door Jacob-

Wereld Haven Dagen

Komend weekend is het weer een groot spektakel in de havens van Rotterdam. Want dan zijn het de ‘Wereld Haven Dagen’. Één blik op de homepage www.wereldhavendagen.nl en de magie zal je doen uitkijken naar de bezienswaardigheden.

Zoals bij grote muziekfestivals is het soms de kunst om de pareltjes te vinden. Dingen die nog niet zo bekend,maar zeker de moeite waard zijn. Daarom willen we een organisatie aan je voorstellen die luistert naar de naam: “Plastic Whale”.  Dat is een organisatie die concrete actie onderneemt tegen “de wereldwijde plastic soep”. Daarmee bedoelen ze al het plastic dat elke dag terecht komt in de oceanen. Dat het plastic zich daar ophoopt is niet goed voor dier en mens. Plastic Whale organiseert diverse (bedrijfs-)evenementen en  lesprogramma’s voor scholen er wat aan te doen.

Plastic Whale vlaggenschip “Rotterdam” vaart elektrisch.

De boot in

Komend weekend kun je je opgeven voor een tochtje op het water. Tijdens tochten wordt er één en ander verteld over Plastic Whale en hun missie. Bij de Wereld Haven Dagen geven bedrijven en instanties een kijkje. Bij Plastic whale steken de bezoekers altijd de handen uit de mouwen. Dit weekend mág dat zeker wel, maar het hoeft even niet! Echt ontspannen op het water dus.  Een hapje en drankje zijn bij de prijs (van 15 euro voor het goeie doel!) inbegrepen. Via onderstaande pagina kun je een tochtje reserveren met hun vlaggenschip: de “Rotterdam”. Dat is een elektrische sloep die  gemaakt is van (gevonden) gerecyclede PET-flesjes en duurzaam hout:
http://wereldhavendagen.nl/programma/plastic-whale-picknick-en-borrel-op-het-water/

Wereld Haven Dagen

1 Vind ik leuk
1 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
421 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.