werkcafe

Koninklijke couscous voor twee personen

Door Anton

Ingrediënten:

2 wortels
1 courgetteCouscous
100 gram pompoen
2 theelepels gemalen komijn
1 theelepel gemalen koriander
120 gram voorgekookte couscous
1 mespuntje saffraan
1 groentebouillon blokje
30 gram sultanas
1 eetlepel olijfolie
Klein beetje citroensap
Zout en peper
Verse koriander ter garnering

Bereidingswijze (binnen 40 min. klaar):

  1. Snij de wortels en courgette overlangs door in kleine stukjes van zo’n 4 cm.
  2. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees net zo groot als de wortel en courgette.
  3. Doe de wortels, groentebouillon blokje in een pan en breng deze samen met de komijn, koriander en saffraan aan de kook. Giet er wat olijfolie bij en laat het 15 min. zachtjes doorkoken.
  4. Voeg de courgette en de pompoenstukjes erbij met een klein beetje citroensap. Peper en zout naar smaak toevoegen en laat het geheel zo’n 10 min. zachtjes doorkoken.
  5. Doe voor 2 personen 120 gram couscous in een pan en giet er 140 ml heet water (niet kokend) overheen. Laat dit 8 min. rusten, totdat het vocht geheel is opgenomen. Voeg zout, peper en olijfolie toe en roer los met een vork.
  6. Schep de couscous op een bord. Laat de groente uitlekken en schep deze op de couscous. Leg er wat rozijnen op en garneer het met wat verse koriander blaadjes.

N.B. Ikzelf bereid de couscous altijd in een braadpan om te wellen.

Het is mij bekend dat in Marokkaanse huishoudens deze bereidingswijze wordt verfoeid.
De couscous moet eigenlijk worden gestoomd.

2 Vind ik leuk
2 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
35 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.