werkcafe

Op vakantie naar de Markthal in Rotterdam

door: Menno

Markthal RotterdamBij vakantie denk ik als eerste aan het buitenland. Lekker in landen aan de Middellandse Zee van het weer en het eten genieten. Ook probeer ik me aan te passen aan de cultuur en ga dan mee in het ritme van het land. Vooral van zo’n siësta krijg ik nooit genoeg. Voor dit vakantiegevoel hoef je helemaal niet ver te reizen. In de Markthal komen alle culturen samen, het meeste (buitenlandse) eten is er te krijgen en het is er altijd droog.

Na 5 jaar intensief bouwen werd de Markthal in 2014 geopend. Het is echt heel indrukwekkend hoe groot deze hal is en hoe ze het hebben kunnen bouwen. Er is nu dus elke dag markt in het centrum van Rotterdam, maar dan in een luxe versie. Ook wordt er in de Markthal gewoond in appartementen van 80 tot 300m². Ieder appartement heeft een uniek uitzicht, bijvoorbeeld op de Laurenskerk of op de Maas. De helft van de appartementen kijkt uit op de levendige marktvloer.

Buitenlandse marktkramen

Naast de unieke omgeving zijn mijns inziens de vele buitenlandse ‘marktkramen’ het meest interessant. Zo zijn er diverse viskramen waar de vis heerlijk voor je wordt bereid. Het is mogelijk om dit op de eerste verdieping in het ‘restaurant’ te Buitenlandse vleeskraamnuttigen. Dit kost niets extra, heel belangrijk voor de Nederlanders.
Als je door de hoofdingang (Blaakzijde) naar binnen gaat bots je als het ware op tegen de vleeskraam Ibericus. Hier hangen de hompen vlees aan de buitenkant van de kraam, iets wat me heel sterk deed denken aan Andorra. Maar volgens mij kom je dit wel in veel zuidelijke landen tegen.

Nederlandse kramen

Stroopwafels en kaasEr is ook nog een stuk Nederland te ontdekken. Er zijn diverse kramen waar stroopwafels worden verkocht. Sommigen combineren dit met de verkoop van Hollandse kazen. Ook kun je heerlijke poffertjes bestellen, lekker ouderwets Nederlands. De patatliefhebbers moeten absoluut een bezoek brengen aan de kraam van Bram.
Het is vrijwel onmogelijk om alle kramen te benoemen, maar een paar wilde ik toch nog even vermelden. Zo zijn de pindakaaskraam, de buitenlandse kazen-kraam met daar tegenover de bakker absoluut het bezoeken waard. Bij deze bakker heb ik een heerlijke Franse merengue met mokkasmaak gegeten. Als bonus bij het verlaten van de Markthal krijgt iedereen gratis een fijn vakantiegevoel mee.

Andere bezienswaardigheden in Rotterdam

Wordt het tijd voor een nieuwe Euromast?
Kubuswoningen Rotterdam

14 Vind ik leuk
14 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
1.258 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.