werkcafe

Is succes de weg naar geluk of is geluk de weg naar succes?

Door: Jacob

Deze column gaat over de opwaartse spiraal. Word je gelukkig van succes, of krijg je eerder succes wanneer je blij bent?

Je kent ze wel: marktkooplui die altijd, maar dan ook echt áltijd vrolijk zijn. Ze lijken tevreden met hun werksituatie en zijn aanpakkers, doorbijters met energie waar velen van ons wel eens heel jaloers op zijn. Jaloezie wens je niemand toe trouwens; jaloers zijn is voor niemand leuk en als mensen jaloers op jou zijn kunnen ze zich vreemd gaan gedragen.

Wat kun je doen als je merkt dat je jaloers bent? Mensen bewonderen (of benijden) levert een positieve kijk op, heb ik gemerkt . Door iemand te bewonderen, lift je op dat moment eigenlijk mee op de positieve golf van die persoon. Je bent namelijk blij geworden met het geluk van een ander!

Er zijn veel mensen die in de ogen van de rest van de wereld alle reden hebben om ongelukkig te zijn (vanwege armoede, ziekte en botte pech). Maar soms zie je juist die mensen vrolijk lachend (en/of zelfs zingend ­čśë door het leven gaan!

Wees tevreden en zeg dank je wel.

Ik ben niet -meer- religieus, maar veel mensen die dat wel zijn oefenen in de kunst van tevredenheid. Dankbaarheid is een van beste eigenschappen of staat van zijn die de mens kent. Ik ben zelf zeer dankbaar voor mijn uitkering. En ook voor de kansen die ik krijg van de stad Rotterdam om ervaring op te doen, om dingen te leren om weer aan het werk te gaan. Die dankbaarheid (positieve energie) probeer ik om te zetten in productiviteit bij het Werkcaf├ę, zodat meer mensen een beetje op mijn golf mogen meesurfen. Je verdient geen uitkering, die krijg je. “Dank u wel mevrouw/mijnheer.”

We zijn allemaal bekend met het fenomeen ÔÇťneerwaartse spiraalÔÇŁ. Maar volgens mij komt een opwaartse spiraal ├│├│k heel vaak voor. Ik ben er van overtuigd, dat het momentum van de opwaartse spiraal te be├»nvloeden is met de positieve energie van blij zijn. Ik probeer dankbaar (blij) te zijn met wat ik w├ęl heb, krijg en kan (ook al ben ik niet de beste). In het ergste geval word ik er alleen een beetje blij van en meer niet. En dat is ook wat waard, maar ik geloof dat het dus veel meer oplevert

2 Vind ik leuk
2 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
802 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.