werkcafe

Hoe word ik serieus genomen?

Serieus nemen! Door Meryem

Vechten om serieus genomen te worden

Vaak het gebeurt omdat je jong bent, of omdat je onervaren bent, omdat je in een nieuwe (a)sociale omgeving terecht komt of omdat je in het verleden hebt bewezen dat je niet serieus genomen bent. En het voelt waardeloos.

Mensen die op je neer kijken, terwijl jij constant het gevoel hebt dat je jezelf moet bewijzen. 8 op de tien mensen hebben lopen hier tegenaan. Kunnen zij met deze last waar zij steeds mee geconfronteerd mee worden, wel leven? Of gaan zij er juist met een positieve visie in, het leven.

Waar zit het hem dan dat mensen je dan niet serieus nemen? Komt het door je uiterlijk? Mijn antwoord is JA!  dat is het eerste wat je ziet bij een persoon. Het vooroordeel staat klaar. Om een voorbeeld te geven. Een vrouw met een drama situatie met haar man die in een scheiding zit.

Mevrouw heeft veel ruzies en vechtpartijtjes binnenshuis. Slapeloze nachten, (kind) in het spel. Mevrouw kan op vele manieren hiermee omgaan. Ze kan depressief thuis zitten kniezen, of een wandeling maken, naar een therapeut, psycholoog noem het maar op. Deze mevrouw kan zich wel aankleden opmaken.

Zij ziet er opdat moment even goed uit. Mensen van buitenaf weten niet wat er achter deze mevrouw schuilt. Ik noem het achter de schermen. Deze mevrouw wordt serieuzer genomen dan iemand die onverzorgd overkomt.

Hoe kan ik serieus genomen worden

Je kan mensen recht aankijken wanneer je tegen ze praat. Dit kan je doen door te laten zien dat je echt meent wat je zegt en dat je geïnteresseerd  bent in het gesprek. zo maak je duidelijk contact.

Door ze aan te kijken, kan je zien hoe ze reageren op wat jij zegt. Als je ze niet aankijkt, dan kijken ze jou waarschijnlijk ook niet aan en zullen ze worden afgeleid of ze zijn al snel niet meer geïnteresseerd in jou.

Mijn advies is eerst jezelf serieus nemen en jezelf waarderen om wie je bent en wat je doet,zodat je jezelf ziet staan en dat anderen je ook zo accepteren, voor jezelf zorgen en jezelf serieus nemen.

1 Vind ik leuk
1 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
2.249 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.