werkcafe

Werkcafé Live 6 november 2017

Op 6 november zijn we weer terug met Werkcafé Live, de gratis workshopmiddag voor iedereen die op zoek is naar werk uit Rotterdam en omgeving. We hebben weer hard ons best gedaan om een mooi programma in elkaar te draaien en hebben ook deze keer interessante workshops voor jullie. Hieronder kun je zien welke dat zijn en je kunt je ook meteen inschrijven onderaan dit bericht.

Programma:
13.00 uur Inloop
13.30 uur Opening
14.00 uur Ronde 1 workshops
15.00 uur Pauze
15.30 uur Ronde 2 workshops
16.30 uur Einde

Locatie: Gebouw De Heuvel, Grotekerkplein 5, Rotterdam

Je kon kiezen uit de volgende workshops, maar we zitten vol en aanmelden kan dus niet meer!

SOLLICITEREN EN JE INNERLIJKE CRITICUS (VOL)

Welke kant van jou is de baas als je aan het solliciteren bent? En is dat eigenlijk wel de kant die je wil laten zien? Ben je je bewust van de vele kanten die je hebt?

In deze workshop gaan we kijken naar de vele ‘Ikken’ die jij als mens hebt. Bewustwording van die kanten kan je helpen om te ontdekken waar nu echt jouw kracht ligt en of je die wel goed genoeg tot zijn recht laat komen.  Last van die vervelende innerlijke kritische stem bij elke stap die je in een sollicitatieproces zet? We kijken naar die kritische kant en gaan leren anders met hem om te gaan.

Aan de hand van praktische oefeningen gaat iedereen aan de slag met zijn of haar kanten, de vele ‘ikken’ die wij hebben.

Na deze workshop heb je een beter inzicht in de vele kanten die jij in je hebt. Daarnaast heb je handvatten hoe je dit inzicht kunt vertalen tijdens het gehele sollicitatieproces. Van het zoeken naar vacatures tot het schrijven van een brief en het voeren van een sollicitatiegesprek. Je hebt een goede indruk gekregen hoe je ervoor kunt gaan zorgen om, zowel zakelijk als privé, het woord te geven aan die kant van jou die het beste bij de situatie past.

Deze workshop wordt gegeven door Lucy Groen, zij is faalangsttrainer. In haar werk gebruikt ze diverse manieren om mensen meer zelfinzicht en zelfvertrouwen te geven. Ook Voice Dialogue, met als basis de psychologie van de Ikken, maakt deel uit van haar werkwijze.

CV VOLGENS DE RECRUITER (VOL)

LET OP: DEZE WORKSHOP DUURT 2 UUR, JE KUNT JE NIET VOOR EEN ANDERE WORKSHOP AANMELDEN

“TOP CV…..

…..is de jouwe 2017-proof?”

Je CV nog eens goed bekeken… maar dan door de ogen van een werkgever!

….Actief, Confronterend…. een Must om bij te zijn!

Deze workshop wordt gegeven door Patty van Polen, recruiter en trainer.

 

WAT IS JOUW MISSIE EN VISIE?

Wie wil er van zijn visie een duidelijk stappenplan maken? Wie wil er stappen vooruit maken op zakelijk gebied? Hoe haal je het beste uit je jaar? Waarom is het handig om doelen te hebben? Tijdens deze masterclass ontdek jij hoe je je leven kunt invullen met een helder doel voor ogen. Zodat jij (privé en zakelijk) stappen vooruit kunt zetten.

Deze workshop wordt gegeven door Robbert Gorissen, trainer

 

DE SOLLICITANT VERSUS DE RECRUITER

Hoe ga jij om met de recruiter? En hoe kijkt de recruiter naar jou als sollicitant?
Hoe ga jij om met lastige vragen?
Met wat voor recruiters krijg jij zoal te maken en zijn ze eigenlijk wel goed op hun taak toegerust?
De recruiter vraagt jou vaak naar hypothetische situaties binnen zijn eigen bedrijf en die de recruiter zichzelf helder kan voorstellen maar waarvan jij als sollicitant geen flauw benul hebt.
Hoe ga jij er als sollicitant mee om?

Recruiters hebben een hekel aan jou als sollicitant als je jezelf niet goed ingelezen hebt over het bedrijf waarbinnen je solliciteert. Je krijgt gedurende de presentatie een aantal handvatten aangereikt om je beter te ‘wapenen’ tijdens het sollicitatiegesprek.
Het beste sollicitatiegesprek ontstaat pas als jij erin slaagt een echte samenspraak aan te gaan met de recruiter. Een samenspraak betekent dat beide partijen hun best moeten doen, dus geen monologen en geen vraag en antwoordspel. Je mag jezelf best wel krachtig neerzetten zonder te overdrijven.

In mijn loopbaan bij verschillende bedrijven heb ik als HR en payrollspecialist  vaak door de ogen van de recruiter en die van de sollicitant kunnen kijken. Dat heeft mij vele nieuwe interessante informatie opgeleverd.

Deze workshop word gegeven door Anton Weeda, HR en payrollspcialist

POWERPOINT KARAOKE LOUNGE

LET OP: DEZE WORKSHOP DUURT 2 UUR, JE KUNT JE NIET VOOR EEN ANDERE WORKSHOP AANMELDEN

DOORBREEK VASTGEROESTE DENKBEELDEN EN KOM TOT INNOVATIEVE IDEEËN EN OPLOSSINGEN

Ons brein is geneigd om in vaste patronen en beelden te denken. Als je altijd vanuit vaste patronen denkt, zul je nooit iets nieuws verzinnen.

De arbeidsmarkt om ons heen verandert snel, daarom is een flexibelere instelling waarbij je zaken op nieuwe manieren bekijkt onmisbaar. Deze flexibiliteit krijg je door regelmatig iets nieuws te doen en verwachtingspatronen te doorbreken.

Maar hoe maak je het doorbreken van aannames en routines nu onderdeel van je dagelijkse werk? Om je dit te leren verzorgt Michel Jansen van de Loopbaan Lounge de workshop ‘Creatief denken’.Tijdens de workshop ontdek je hoe je jezelf wakker kunt schudden om zo tot frisse nieuwe inzichten te komen. Je krijgt praktische tips en ontdekt dat je veel innovatiever bent dan je denkt.

Na een inspiratiesessie waarin wij diverse voorbeelden de revue laten passeren gaan wij in kleinere groepjes concrete ideeën uitwisselen om jouw eigen creativiteit te (her)ontdekken, talent en ervaring op opvallende wijze te presenteren aan potentiële opdrachtgevers.

Laat je verrassen en ervaar hoe leuk het is om buiten de lijntjes te kleuren (en schrijven).

De trainer
De workshop wordt verzorgd door Michel Jansen. Michel is vooral bekend van de theatercolleges ‘Guerrilla Solliciteren’. Dankzij zijn ervaring als recruiter en trainingscoördinator weet hij de vertaalslag tussen werkzoekende en werkgever uitstekend te maken. Hierdoor heeft hij de afgelopen jaren duizenden studenten, (her)starters en young professionals geholpen met het zetten van hun volgende stappen op de arbeidsmarkt. Michel: “Ik geloof in werk als platform voor geluk en dat leren best leuk mag zijn. Tijdens deze workshop bied ik de deelnemers niet alleen nieuwe, maar vooral creatievere inzichten om je arbeidsmarktpotentieel optimaler te benutten.”

 

 

0 Vind ik leuk
0 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
19.630 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.