werkcafe

Mijn observatie dag

Mijn observatie dag bij Connectyou

Connectyou is een bedrijf waar je samen met collega’s je producten en diensten  promoot aan 1 van hun opdrachtgevers. Daarbij moet je denken aan het verkopen van contracten en abonnementen o.a. Eneco. Ik heb daar 1 dag meegelopen, en het was een hele belevenis voor mij. Ik was daar op gesprek en ze vonden me wel een geschikte kandidaat.

In het begin was ik ook erg enthousiast. Dat veranderde voor mij wel snel. Je hebt daar ook leaders, dat wil zeggen dat elke groep een leider heeft. Met dat groepje ga je naar klanten in andere steden. Ik moest meelopen met een jongedame van Turkse komaf.

We hadden de opdracht gekregen dat we naar Amsterdam moesten gaan.

Ik vond dat ze al aardig snel geïnteresseerd was in mijn privéleven en o.a. liefdesleven. Dat vond ik al een beetje snel gaan voor iemand die maar net komt meekijken op een observatie dag. Voor de rest was het wel een leuke dame.

Daar aangekomen in een achterstandswijk, moesten we bij veel deuren aanbellen. De “leader” zoals ze dat noemen die deed voornamelijk het woord, want ik was aan het observeren en dat ging de hele avond al zo tot een uur of 21.00. We klopten bij mensen aan de deur en die doen dan voor je open. Dan stel je jezelf voor en waar je voor bent.

Sommige mensen die zijn soms snel omgepraat, omdat ze de NL  taal niet goed beheersen en begrijpen. Bij sommige is het, het verkoopverhaal aanhoren en dan toch niet mee akkoord gaan.

Ik moet zeggen dat het mentaal heel zwaar is en het kost je een vermogen aan energie. Bij de helft van de dag was ik al bijna op. Mijn batterij was al op 20%.

Eenmaal toen we alle deuren waren langs geweest en we terug moesten gaan naar kantoor in Rotterdam, was ik helemaal op. Ik was uitgerekend met reistijd en al om 23.30 thuis.
Dat zou ik niet hebben volgehouden als ik de baan had aangenomen. Nu ik dit heb ervaren voor een dagje weet ik dat dit een bevestiging voor mij is, en dit soort baantjes niets is voor mij.
Nu op zoek naar een leukere en betere baan die echt bij mij past.

2 Vind ik leuk
2 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
5.788 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.