werkcafe

Wie is toch de gewone man?

door: Menno

Het gaat economisch wat beter met Nederland. Iedere Nederlander heeft de afgelopen jaren (veel) moeten inleveren. Maar nu, na afloop van deze fantastische snelle formatie, is uitgesproken dat de gewone man moet profiteren van de economische welvaart. Mijn grote vraag is eigenlijk: Wie is toch de gewone man? En wie is dit niet?

Omdat er geen duidelijk antwoord is gegeven op deze vraag probeer ik hem zelf maar te beantwoorden. De gewone man gaat er in het nieuwe regeerakkoord op vooruit. Hier vallen dus niet onder: de werklozen, de zieken, de ouderen. Wel gaan de tweeverdieners, met of zonder kinderen, er ruim op vooruit. Ook de Nederlanders met een goed salaris gaan erop vooruit. Daarnaast profiteren vooral de grote buitenlandse multinationals van onze welvaart. Immers, de dividendbelasting wordt afgeschaft. Het doet me goed dat deze bedrijven 3 miljard in plaats van 2 miljard winst gaan maken. Dat betekent nóg grotere bonussen voor de toch wel armlastige directeuren van deze bedrijven.

Extra geld

Er wordt gekozen om het extra beschikbare geld niet te steken in de luie werklozen, de chronisch zieken en de bejaarde ouderen. Zij doen de samenleving meer kwaad dan goed, zo begrijp ik uit het regeerakkoord. Nee, je moet betaald werk hebben van 09:00 uur tot 17:00 uur. Vrijwilligerswerk telt dus niet mee, zij worden gewoon gezien als werklozen, krijgen een uitkering en zijn dus profiteurs. De zieken tellen ook niet mee, want zij dragen immers niets bij aan de samenleving, dat stelt onze regering tenminste.

De ouderen

De ouderen zijn al rijk genoeg, immers gemiddeld genomen zijn zij behoorlijk vermogend. Als je de rijkdom van ouderen wat beter bekijkt, blijkt dat een zeer klein percentage van de ouderen inderdaad zeer rijk is. Een heel groot deel van de ouderen leeft helaas op of onder de armoedegrens. Maar onze regering scheert ze allemaal over één kam.

Ik hoop dat de regering beter en eerlijker naar het regeerakkoord gaat kijken en zal beseffen dat de gewone man niet bestaat. Ieder mens is uniek en heeft recht op een fatsoenlijk leven. Laat de rijken dan alsjeblieft iets meer zorg dragen voor de armen in onze samenleving.

Hierbij een link naar Grip op geld

Training Grip op geld

12 Vind ik leuk
12 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
6.297 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.