werkcafe

Wordt het tijd voor een nieuwe Euromast?

doorEuromast 2017: Menno

De Euromast staat inmiddels al weer 57 jaar recht overeind in het Park in Rotterdam. Ter ere van de Floriade 1960 is deze symbolische mast gebouwd. En niet zonder succes, vele miljoenen bezoekers hebben kunnen genieten van het fantastische uitzicht vanaf de 185 meter hoge toren. Ook vandaag waren er weer buitenlandse toeristen aanwezig. In de Euroscoop hoorde ik Duitsers, Engelsen en ja, zelfs Amsterdammers. Wel worden de stemmen steeds luider of het geen tijd wordt voor een nieuwe Euromast. Gaan we mee in deze grootheidswaanzin of is het beter het geld te besteden aan andere zaken?

Mijn bezoekEuroscoop

Dinsdag 7 november 2017 heb ik mijn bezoek gepland aan de Euromast. Het zou immers die dag prachtig weer worden. Vantevoren maakte ik me al lekker dat er het uitzicht wel eens heel mooi kon zijn. De zon scheen en de ontvangst bij de receptie was zeer vriendelijk. Mijn humeur werd alleen maar beter toen bleek dat ik er met de Rotterdampas ook nog gratis in mocht. Niet alleen gratis tot aan het eerste uitzichtplateau maar ook in het ronddraaiend gedeelte tot de top van 185 meter.

Uitzicht

Wat een schitterend uitzicht! Zelfs de skyline van Den Haag is goed te zien. Ook zijn er mooie vergezichten van de Maas overgaand in de Nieuwe Waterweg. Uiteraard de Erasmusbrug en een stuk verderop de Brienenoordbrug. Ondanks de vele nederlagen van Feyenoord de afgelopen tijd glimt de Kuip nog steeds in de zon aan de oevers van de Maas. Er komen ook nog mooie herinneringen naar boven bij het zien van Parkzicht aan de voet van de Euromast. Tegenwoordig is dit een duur restaurant, maar vroeger was het een beruchte discotheek.

schaduw EuromastEigenlijk ben ik dus zeer te spreken over de huidige Euromast. Er is een chique restaurant op 112 meter hoogte. Ook kun je hier gewoon terecht voor een kopje koffie of een lekker biertje. Voor een consumptie betaal je niet de hoofdprijs, maar heb je aan 2,50 euro genoeg. De obers zijn zeer vriendelijk en kijken je niet weg na het nuttigen van een drankje. Oftewel een zeer hartelijke bediening zoals het ook hoort in Rotterdam.

Na afloop van het geslaagde bezoek aan de Euromast hebben we nog een heerlijke wandeling gemaakt door het park. Omdat tram 8 richting het centrum net voor onze neus weg reed besloten we om zelf richting het centrum te lopen. Via het Noorse kerkje kwamen we terecht in het Museumpark. Dankzij de Rotterdampas hebben we gratis het Natuurkundig Museum bezocht. Ook de Kunsthal en Museum Boijmans van Beuningen liggen op steenworp afstand. Al met al is mijn mening dat het nog geen tijd is voor een nieuwe Euromast. Het is immers nog steeds het hoogste gebouw van Nederland en het geld kan beter worden besteed aan armoedebestrijding in Rotterdam.

Hierbij nog enkele handige en leuke links

Euromast Rotterdam
Rotterdampas
Op vakantie naar de markthal in Rotterdam

10 Vind ik leuk
10 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
3.039 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.