werkcafe

Chocolade pindarotsjes

Chocolade Rotsjes

Door Merve

Makkelijker wordt een recept niet. Eigenlijk is het niet eens een recept, gewoon een simpel handeling verrichten en klaar is Kees. En je maakt indruk op je bezoek met zo’n homemade pindarotsje voor bij de koffie en of thee.
Pindarotsjes zijn super lekker en ook nog eens heel eenvoudig om zelf te maken. Een absolute aanrader om samen met de kinderen te doen. Eén van onze favoriete zoete traktaties is toch wel het goede oude pindarotsje. De combinatie van pinda en chocolade is gewoon heerlijk.

Met slechts 2 ingrediënten maak je deze pindarotsjes lekker zelf, in slechts 3 stappen!

Ingrediënten

  • 200 gr chocolade (puur, melk of witte) naar eigen keuze
  • 175 gr ongezouten pinda’s

Benodigdheden

  • Bakplaat met bakpapier
  • Pan met kom (au bain marie)

Bereiding

1. Breek eerst de chocola in stukjes en zet een hittebestendige kom in een pan met bodempje water. De kom moet goed aansluiten anders kun je je branden aan de stoom. Maar de kom dient het water niet te raken. Dan doe je chocolade in de kom, breng het water tegen de kook aan, smelt de chocolade au bain marie. Niet laten koken, anders kan je chocolade te heet worden en bitter gaan smaken. Roer met een spatel of garde totdat de chocolade helemaal gesmolten is.

2. Voeg vervolgens 175 gram ongezouten pinda’s toe, en roer totdat alle pinda’s bedekt zijn met een laagje heerlijke chocolade.

3. Bekleed ondertussen een bakplaat of een groot bord met pakpapier. Vorm hoopjes met een eetlepel (of puddinglepel voor kleinere en meerdere rotsjes) en zet deze vervolgens in de koelkast. Na ongeveer een uur wachten zijn de rotjes hard om van te smullen.

Variaties

Je kunt deze rotsjes ook maken met bijvoorbeeld:
– (gemengde) nootjes
– nootjes met rozijnen
– dadels met walnoten
– cornflakes
– cranberry’s
– goijbessen
– cruesli of muesli
– schuddebuikjes
– marshmallows of spekjes
– pepernoten

 

1 Vind ik leuk
1 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
5.271 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.