werkcafe

Schaatsen in Rotterdam

door: Menno

Nederland is het land van kaas, tulpen, klompen en…… schaatsen! Friese doorlopersOns landje telt verhoudingsgewijs de meeste ijsbanen ter wereld, het zijn er inmiddels meer dan 20, waaronder één in Rotterdam. Ook veroverden “onze” schaatsers bij de laatste Olympische Winterspelen in Sotsji liefst 23 van de in totaal 36 medailles op de langebaan. Nederland mag zich dus gerust hét schaatsmekka van de wereld noemen.

Schaatsbaan Rotterdam van bovenafTot halverwege de jaren negentig had Rotterdam ook gewoon zijn eigen schaatsbaan. Maar na de sluiting en vervolgens 17 jaar ‘droogstand’ is in december 2013 een nieuwe overdekte schaatsbaan geopend. Schaatsbaan Rotterdam ligt in Kralingen (Sportpark Toepad) en bevat naast een 400-meter baan ook een kunstschaatsbaan/Funbaan van 800m².

Opening 2 december 2017 met gratis toegang!

Van zaterdag 2 december 2017 t/m 28 februari 2018 is Schaatsbaan Rotterdam weer elke dag geopend. En dit alweer voor het vijfde jaar, oftewel het eerste lustrum is een feit. Om dit te vieren is de entree op zaterdag 2 december geheel gratis. Vanaf 09.00 uur kun je de hele dag lekker schaatsen op het ijs van de 400-meter baan en de Funbaan.

Rond 13.00 uur wordt de ijsbaan verblijdt met de komst van Sinterklaas en zijn Pieten. Neem allemaal dus een winterpeen en wat stro mee voor Amerigo. De kans op mooie kado’s met Sinterklaasavond wordt dan ineens een stuk groter, mits je het afgelopen jaar wel zoet bent geweest natuurlijk!
Om 16.00 uur opent burgemeester Aboutaleb officieel het eerste Lustrum van Schaatsbaan Rotterdam.
Vanaf 17:00 uur start de Silent Disco op de Funbaan. Met een koptelefoon op kun je dan heerlijk los gaan op de beukende beats van 3 verschillende muziekzenders.

Koek & ZopiepleinFunbar

Tussen de 2 schaatsbanen ligt het gezellig ingerichte Koek & Zopieplein. Hier kun je typische winterse hapjes bestellen zoals snert, rookworst en stamppot. En je hoeft ook niet om te komen van de dorst. Warme chocolademelk en glühwein ontbreken uiteraard ook niet op de menukaart.

Kom dus allemaal de komende 3 wintermaanden lekker schaatsen in Rotterdam. En wie weet worden de toekomstige Sven Kramer en Ireen Wüst wel gevormd op het lekkerste ijs van Rotterdam.

Meer informatie over tijden, prijzen en kortingen zijn te vinden op onderstaande links:
Schaatsbaan Rotterdam
Rotterdam Schaatsen Kortingsbonnen
Rotterdampas

10 Vind ik leuk
10 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
5.030 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.