werkcafe

Restaurant Ortam

Door  Meryem

Op die leuke avond met mijn zus en 2 goede vrienden zijn we gezellig naar het restaurant Ortam geweest. Het leuke van dit restaurant Ortam is dat ik ben geboren en getogen in Rotterdam en ik daar nooit ben wezen eten in dat restaurant. Als ik in de metro zit, zie ik het wel voorbij komen. Het is een restaurant waar je kan barbecueën en vlees/ vis kan grillen.Wij kwamen daar aan en hadden een leuke plek gevonden in het restaurant. Je kan de gerechten onbeperkt bijbestellen. Je hebt bijv. de 1e ronde zijn de lamskoteletten.

Aan de 2e ronde zijn kosten verbonden. Ook  gebakken vlees/vis wat niet geconsumeerd is, brengen zij in rekening (extra kosten). Extra bolletje ijs kost extra.

Alleen de drank is niet inbegrepen. Een maal toen we het vlees hadden gekregen, moesten we het zelf op de gril leggen. Ik had die avond zo’n honger dat ik bijna niet kon wachten, totdat het vlees gaar was. We kregen een bord met daarop een beetje salade, witte rijst, en frietjes.

De saus kregen we apart in van die 3 kleine schaaltjes. We kregen verschillende soorten vlees: lamskoteletten, kipvleugels, gehakt ook wel (kefta) genoemd.Ook rundvlees gesneden in stukjes aan een saté stokje, mergez.

Nadat je dat vlees op de grill had gelegd, moet je kijken of het gaar was, en daarna op je bord leggen.Ik begon zelf met kipvleugels aangezien ik heb meeste liefhebber van kip ben. Daarna wat lamskoteletten, die waren ook heerlijk gekruid. Ik moet wel zeggen dat ik eerlijk gezegd moest wennen aan binnenbarbecue, want alle rook kwam als het ware op je af.

Door de rook kreeg je het ook automatisch nog warmer, dus niet te dicht bij de grill zitten. Er zaten daar ook leuke publiek in het restaurant. Hele nette mensen die er allemaal hongerig uitzagen door het wachten op het eten, dat op de grill lag. haha.  Ik heb heerlijk genoten van het heerlijke eten. Gelukkig ben ik er niet ziek geworden, dus dat is een goed teken. Het is zeker voor herhaling vatbaar.

1 Vind ik leuk
1 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
4.062 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Bekijk ook

Koshari

13-feb-2019 - Recepten

Lees artikel