werkcafe

Mijn eerste dag bij het werkcafe

Door Linda

Na een warme ontvangst met een grote mok koffie begin ik de dag goed bij het werkcafe. Het is even wennen maar ik heb veel zin om leuke, leerzame, ontroerende, vrolijke, of zelfs pessimistische stukjes te schrijven over mijn ervaringen in het zoeken naar werk. Ook zal ik jullie een kijkje laten nemen in mijn functie als vrijwilliger bij de kledingbank. Als moeder voor mijn twee dochtertjes van 7 en 4 jaar en als liefhebber van mijn vrije tijd aangezien ik veel hobby’s heb.

 

Kledingbank

Ik doe naast werken bij het werkcafe twee dagen in de week vrijwilligerswerk bij de kledingbank. Aangezien ik een liefde heb voor mode is dit een goede plek voor mij om werkzaam te zijn. Daarnaast is het heel leuk om de cliënten te helpen. Vaak zijn zij zo dankbaar met een nieuwe garderobe aan kleding. Ook al is het tweedehands. Mijn mede vrijwilligers en ik van de kledingbank zoeken alle gebrachte kleding met liefde uit. We zijn natuurlijk afhankelijk van de donaties maar samen met hun vullen we de winkel tot een heus kledingwinkelparadijsje. Al zeg ik het zelf. Daarnaast wordt de kleding die uitgezocht is op bijvoorbeeld gaatjes, slijtage, ritsen die stuk zijn ook weer gedoneerd aan een bedrijf.  Zij gebruiken de kleding als grondstof voor nieuwe kleding, super duurzaam dus.

Om in aanmerking te komen voor een kledingpakket krijg je via maatschappelijk werk een stempel. Wel even legitimatie meenemen en uitzoeken maar. Er komt ook een beetje een commercieel aspect bij kijken namelijk de kleding is bij de kledingbank ook te koop voor een zacht prijsje. Dit is ook nodig om de vaste lasten van het bedrijf te bekostigen. De kledingbank is volledig zelfvoorzienend en ontvangt dus geen subsidies vanuit de gemeente. Het is er eigenlijk altijd druk en daarom genoeg te doen als vrijwilliger. Er komen zeker wel 4 gezinnen per dag om kleding uit te zoeken. De kledingbank is maandag t/m zaterdag open van 10:00 – 15:00 uur. Voor meer informatie check de website: kledingbank rotterdam.

 

Mamma zijn

Al wonen mijn dochters door omstandigheden bij vader er is geen moment dat ik me geen mama voel. Ze zijn altijd in gedachte bij me. Gelukkig zie ik mijn dochters sowieso twee keer per week en ieder woensdagmiddag bij mij thuis. Daarnaast gaan ze ook naar de naschoolse opvang omdat vader ook fulltime werkt. Daardoor heb ik ook de mogelijkheid mij te ontplooien in de zoektocht naar de perfecte droombaan. Ik vind dit wel een voordeel en voor alle partijen positief. Omdat ik me nu ook  inzet bij het werkcafe kom ik meer te weten over mijn zoektocht. Graag was ik meer bij mijn dochters maar dat is niet makkelijk aangezien er ook geld in het laadje moet komen en daar is tijd voor nodig. Hierdoor waardeer ik het wel extra als ik wel bij ze ben en geniet ik er heel intens van. Hiermee bedoel ik dat ik al heel blij ben als ze bij mij thuis aan het spelen zijn en ik gewoon rustig op de bank hiervan kan genieten.

Ik leer ook veel van ze, de manier waarop zij dingen beleven en ervaren. Soms ben ik zo gehaast en gestrest doordat ik werk moet vinden en dat ik meer geld moet hebben. Dan zegt mijn jongste dochtertje ineens uit het niets; ” mama je moet niet denken dat je het van een berg kan winnen”.  Dan denk ik hmm inderdaad, relax het komt wel goed. Probeer geen strijd aan te gaan maar probeer te roeien met de riemen die je hebt en vooral positief vooruit te kijken.

 

5 Vind ik leuk
5 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
5.814 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.