werkcafe

Recept voor Ossenstaartsoep

door Reginald

Het volgende recept voor ossenstaartsoep hebben veel mensen van mij overgenomen, omdat iedereen deze bijzonder lekker vindt. Hij is ook heel geschikt om bijvoorbeeld het kerstmenu mee te starten. Vandaar dat ik hem ook graag met jullie wil delen.

Ingrediënten

  • 300 a 500 gram ossenstaart
  • klontje roomboter
  • peper
  • halve ui
  • laurierbladeren
  • bouillonblokje (vleesbouillon)
  • 1 pak Honig Engelse Ossenstaartsoep
  • 100 ml cognac of Madeira
  • peterselie
  • slagroom

Werkwijze

  1. Strooi ruim peper op de ossenstaart (geen zout toevoegen) en braad vervolgens de ossenstaart in een beetje roomboter. Gebruik hiervoor de soeppan waarin je later de soep wilt maken.
  2. Voeg aan de pan 1,4 liter water toe en breng het geheel aan de kook. Snijdt een halve ui in grove ringen en voeg dit toe. Neem 4 a 5 laurierbladeren en voeg deze toe.
  3. Voeg een bouillonblokje, doe de deksel op de pan en laat het geheel minimaal 5 uur langzaam doorkoken.
  4. Haal de ossenstaart uit de bouillon en laat deze afkoelen. Haal vervolgens het vlees van de botten.
  5. Haal met een schuimspaan de uien en de laurier eruit en gooi dit weg.
  6. Laat de bouillon afkoelen en roer met een garde geleidelijk een pak Honig Engelse ossenstaartsoep er doorheen. Blijf roeren gedurende dit proces. Het kan handig zijn om een mixer in dit stadium te gebruiken omdat de neiging tot klonteren bestaat. Verwarm opnieuw totdat het geheel zachtjes kookt.
  7. Nu de bouillon klaar is, doe je de ossenstaart terug in de pan en laat nog een paar minuten doorkoken.
  8. Nu komt het belangrijkste ingrediënt…. voeg ongeveer 100 ml cognac of Madeira toe.
  9. Dien de soep op met een scheutje ongeslagen slagroom en een beetje gesneden peterselie. De slagroom maakt het lekker romig. De peterselie is voor de gezelligheid. Je kunt de slagroom wel in de pan toevoegen, maar dan is de soep slechter te bewaren.

Eet smakelijk!!

1 Vind ik leuk
1 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
5.396 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.