werkcafe

Lachen is gezond, lach je zelf gezond

Door: Merve

 

Lachen is gezond

Hoe vaak lach jij op een dag? Lachen is zeer gezond en het kost je niets! Een glimlach geeft je al direct een goed gevoel en ontspant je. Probeer het maar eens.

Lach jezelf gezond

Lachen zorgt niet alleen voor dat we in de stroom van positieve gedachten en gevoelens terecht komen, het zorgt er ook voor dat we ons verbonden voelen met anderen en ons voor hen openstellen. Door te lachen, ook om onszelf, kunnen we de dingen relativeren en onszelf, anderen, situaties en het leven niet al te serieus nemen.

Lachen ontspant en vermindert stress, verlaagt de bloeddruk en voorkomt hartproblemen. Het verhoogt het zuurstofgehalte in het bloed, stimuleert de bloedsomloop en ontspant de spieren. Tijdens het lachen komen er endorfinen vrij in je hersenen, waardoor je je goed gaat voelen en eventuele pijn en een teveel aan stresshormonen vermindert. Méér lachen is goed voor iedereen en vooral voor diegenen die kampen met stress, depressie, bezorgdheid en slapeloosheid.

Lach jezelf gelukkig

De manier om in een goed humeur te raken en te blijven is veel lachen en glimlachen. Een goed humeur werkt aanstekelijk. We zijn goed gehumeurd als alles lijkt te gaan zoals wij gepland hebben en zoals wij dat graag willen. Of je nu in een goede stemming bent of een rothumeur hebt, je steekt hiermee je directe omgeving aan. Omgekeerd raak je ook beïnvloed door de stemmingen van de mensen om je heen.

Het voordeel van een goed humeur is niet alleen dat je een positieve invloed hebt op de sfeer waarin je op dat moment verkeert, maar dat je ook meer bestendig bent tegen onaangename stemmingen van anderen. Alle vervelende dingen lijken langs je af te glijden als je goed gehumeurd bent.

Lachtips

  • Neem je leven minder ernstig. Lach eens om jezelf.
  • Lach voluit in gezelschap. Samen lachen werkt vele malen beter dan alleen.
  • Lach met mensen mee en voor je het weet heb je de slappe lach.
  • Zoek mensen met dezelfde humor. Zo lach je waarschijnlijk nog vaker.
  • Ga positief om met fouten. Iedereen maakt wel eens fouten. Probeer ze te relativeren en durf om je fouten te lachen – ook al is het pas naderhand.
1 Vind ik leuk
1 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
2.625 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.