werkcafe

Vroeger was alles beter

Door:  Liesbeth

Niet helemaal natuurlijk, maar soms waren dingen vroeger toch veel makkelijker. Neem bijvoorbeeld solliciteren. Dat is echt veel moeilijker geworden. Wilde je vroeger via een uitzendbureau aan het werk, dan liep je binnen bij het kantoor. Je overhandigde je curriculum vitae en had een gesprek met één van de dames/heren. Daardoor kreeg men direct een indruk van je. Vaak had men ook direct werk voor je, maar was dat niet direct het geval dan vonden ze toch wel heel snel iets voor je.

Tegenwoordig gaat dat wel even anders. Je krijgt niemand meer te zien en wat belangrijker is, zij jou niet. Een curriculum vitae met foto kan toch nooit helemaal weergeven wat voor vlees je in de kuip hebt. Schrijf je in op verschillende websites is het credo. Kruip achter je laptop of computer en vind daar na flink wat zoeken de verschillende sites die werk bieden.

Het is wel zo dat je in het huidige tijdperk een breder bereik hebt om jezelf te presenteren, maar of dit zoveel meer oplevert weet ik niet. Nu speelt de tijd daar ook een grote rol in. Al geven politici hoog op over de aantrekkende economie, het is echt nog niet eenvoudig een baan te vinden.

Neem het goede uit het verleden, gecombineerd met de techniek van heden. Misschien werkt dat nog niet zo slecht. Het directe contact is toch ongelooflijk belangrijk. Nu wij meer en meer op alle fronten de sociale media gebruiken en vertrouwen, zullen mensen op den duur toch weer meer naar het directe sociale contact verlangen.

Verschaf de werkzoekende, naast deze sites, de mogelijkheid om gewoon weer bij een uitzendbureau binnen te lopen en gehoord te worden en niet direct de verwijzing naar inschrijving middels het internet te krijgen. Er zijn nog steeds mensen die geen computer hebben. Wil niet iedereen persoonlijke aandacht?

Het zoeken naar een baan is vaak al moeilijk genoeg. Dus laat niemand zoekend  achter in de grote brij van sollicitatie-sites en biedt werkelijk persoonlijke hulp.

4 Vind ik leuk
4 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
4.522 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.