werkcafe

Gevoel en dergelijke: Verlies

Door Robbert
In een ver en grijs verleden kwam zij in mijn leven. Ik moet een jaar of zestien geweest zijn. Zij was 28 en mijn nieuwe docente Engels op de middelbare school. Het klikte meteen en al spoedig ontstond er een vriendschap zoals een mens die in zijn leven maar zelden beleeft.
Zij begon na ongeveer een jaar een relatie met een klasgenoot van me, want dat kon gewoon in die tijd. Hij werd discreet overgeplaatst naar een ander cluster zodat hij een andere docent Engels kreeg. En daarmee had de zaak afgedaan.
Ook toen ik later naar Groningen verhuisde om me een aantal jaren in het alcoholische studentenleven te gaan storten, bleef de vriendschap fier overeind, zij het meer telefonisch dan in persoon.

Turbulentie

Turbulent

Onze weekenden van samenzijn waren altijd allesbehalve saai. Door onze karaktertrekken en gedeelde gektes ging het er meestal nogal turbulent aan toe.
Zo kan ik me nog als de dag van gisteren een korte vakantie herinneren. Zij en ik, vergezeld door hem, reisden af naar Zeeland, naar Cadzand Bad om precies te zijn. In liederlijke toestand klommen zij en ik ‘s nachts over de schutting om met een fles drank en twee glazen naar de duinen te strompelen. Dat geklim over de schutting moest wel, omdat hij ‘s nachts regelmatig de sleutel verstopte. Hij wist namelijk waartoe wij in liederlijke toestand in staat waren.
Dat is slechts één van de vele mooie herinneringen aan ons samenzijn die ik altijd zal blijven koesteren.

Lief en leed

TurbulentieJarenlang hebben we lief en leed gedeeld. We hebben samen gelachen en samen gehuild. We stonden altijd voor elkaar klaar en hebben elkaar door menige moeilijke periode heen geholpen.
Haar ouders heb ik door de jaren heen ook goed leren kennen. Zij gaven me zelfs de eretitel favoriete schoonzoon.

Einde

Bijna een jaar geleden ging ze met vage buikklachten naar haar huisarts en belandde daarna al vrij snel in het ziekenhuis. Na een mooi, intens en waardevol leven kwam ze daar enkele maanden later te overlijden.
Nu ligt ze in een kil graf, ver weg in Vlissingen.

Voor andere delen uit deze serie klik hier

2 Vind ik leuk
2 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
2.101 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.