werkcafe

Werkcafé Live 5 februari 2018

We hebben weer hard ons best gedaan om een mooi programma in elkaar te draaien en hebben ook deze keer interessante workshops voor jullie. Hieronder kun je zien welke dat zijn en je kunt je ook meteen inschrijven onderaan dit bericht.

Programma:
13.00 uur Inloop
13.30 uur Opening
14.00 uur Ronde 1 workshops
15.00 uur Pauze
15.30 uur Ronde 2 workshops
16.30 uur Einde

Locatie: Gebouw De Heuvel, Grotekerkplein 5, Rotterdam

LET OP: ONLINE INSCHRIJVEN IS NIET MEER MOGELIJK. 

Je kunt kiezen uit de volgende workshops:

LAAT ZIEN WIE IK BEN

Met zijn nieuwe workshop “Laat zien wie ik ben” gaat Edward met jou op zoek naar jouw doelen voor dit jaar. Dat kan zowel zakelijk als privé. We gaan samen op zoek naar jouw kwaliteiten en daarmee jouw toegevoegde waarde voor klant of werkgever, jouw acties en wie jou inspireert om jouw doelen te realiseren.

Wat laat jij van jezelf zien? Als (beginnend) ondernemer, werknemer of een combinatie van beide. In deze workshop ontdek je niet alleen je authentieke verhaal, maar vooral hoe je dit kan gebruiken tijdens sollicitaties en andere zakelijke gesprekken. In zijn boek ‘Op zoek naar je droombaan’ geeft Edward aan de hand van het levensfasemodel van Erik Erikson inzicht in je persoonlijke ontwikkeling en de uitdagingen op je werk, die in elke levensfase net even anders zijn.

Wat kan jij na afloop van de workshop?

  • Je kan jouw doelen en bijbehorende acties verwoorden voor de komende periode
  • Je kwaliteiten benoemen
  • Jezelf in een elevator pitch neerzetten/presenteren (in 1 min)
  • Je kan benoemen wie jou erbij (kunnen) gaan helpen

Over Edward Tuheteru

Edward Tuheteru is ondernemer, theatermaker en heeft drie bedrijven, waarmee hij zich richt op loopbaanbegeleiding, werving & selectie en helpen van (startende) ondernemers. Hij is auteur van het loopbaanboek ‘Op zoek naar je droombaan. Edward is lid van de vijfkoppige cast van het Kruidvat-online platform ‘Laat zien wie je bent!’

Dit inspireerde hem tot deze workshop en zijn doel? Om over twee jaar, met een gelijknamige seminar/voorstelling de theaters in te gaan.

Zijn motto: “Het leven is grenzen verleggen, experimenteren, oefenen en daarmee jezelf laten zien!”

DE SOLLICITANT VERSUS DE RECRUITER

Hoe ga jij om met de recruiter? En hoe kijkt de recruiter naar jou als sollicitant?

Hoe ga jij om met lastige vragen?

Met wat voor recruiters krijg jij zoal te maken en zijn ze eigenlijk wel goed op hun taak toegerust?

De recruiter vraagt jou vaak naar hypothetische situaties binnen zijn eigen bedrijf en die de recruiter zichzelf helder kan voorstellen maar waarvan jij als sollicitant geen flauw benul hebt.

Hoe ga jij er als sollicitant mee om?

Recruiters hebben een hekel aan jou als sollicitant als je jezelf niet goed ingelezen hebt over het bedrijf waarbinnen je solliciteert. Je krijgt gedurende de presentatie een aantal handvatten aangereikt om je beter te ‘wapenen’ tijdens het sollicitatiegesprek.

Het beste sollicitatiegesprek ontstaat pas als jij erin slaagt een echte samenspraak aan te gaan met de recruiter. Een samenspraak betekent dat beide partijen hun best moeten doen, dus geen monologen en geen vraag en antwoordspel. Je mag jezelf best wel krachtig neerzetten zonder te overdrijven.

In mijn loopbaan bij verschillende bedrijven heb ik als HR en payrollspecialist vaak door de ogen van de recruiter en die van de sollicitant kunnen kijken. Dat heeft mij vele nieuwe interessante informatie opgeleverd.

Deze workshop wordt gegeven door Anton Weeda, HR en payrollspcialist

SURVIVAL OP DE ARBEIDSMARKT!

LET OP: Deze workshops duurt 2,5 uur (inclusief pauze), dus als je je voor deze workshop inschrijft, kun je GEEN andere workshop meer kiezen.

Tijdens deze interactieve workshop gaan we een aantal samenwerkingsoefeningen doen waarbij je elkaar nodig hebt om deze tot een goed einde te brengen.

We starten met een leuke en verrassende kennismakingsoefening. Vervolgens gaan we verder met een korte samenwerkingsoefening waarbij je ervaart wat nodig is voor een goede samenwerking. Hierna maken we in samenspraak de oefeningen steeds iets lastiger met het doel dat ieder van de deelnemers steeds beter in beeld krijgt, waar zijn/haar kwaliteiten liggen als het ook wat lastiger word. Na elke oefening spreken we steeds kort na met:

Hoe is de samenwerking ervaren?

Welke rol zagen we voor een ieder en welk effect had dit voor het totaalresultaat?

Zijn er herkenningspunten gezien met een eerdere werksituatie of is dat juist een punt waar je in een toekomstige tegenop zou zien en wat kun je dan doen?

We sluiten de workshop af met het benoemen wat we specifiek gezien hebben bij elkaar en met een voornemen p.p. voor de toekomst.

Ik, Frans Hoeke de workshopleider van Stavoor, zie uit naar een leuke en leerzame ontmoeting.

VOEL JE GOED, OOK WANNEER HET NIET MEEZIT

We kunnen in het leven niet altijd bepalen wat ons overkomt, maar we kunnen wel zelf bepalen hoe we ons voelen. Wanneer het regent, kunnen we gaan mopperen of we kunnen het warm en gezellig maken. Het zal de regen niet stoppen, maar je kan wel bepalen hoe jij je voelt!
De taal die wij gebruiken, onze lichaamshouding en onze gedachtes zijn heel belangrijk. Want het beïnvloedt direct hoe we ons voelen. Dus we kunnen dit omdraaien en bedenken hoe we ons willen voelen en dan ons zo gedragen en denken zodat het gebeurt.
Hoe? Tijdens deze workshop leer ik jou diverse technieken zodat je gelijk kan ervaren hoe dat werkt. En deze technieken kan je daarna in je eigen leven ook toepassen zodat je zelf kan kiezen hoe je je wilt voelen. Want geluk is niet het doel, geluk is de reis die je aflegt.
Dus kom langs, het wordt leerzaam.

Deze workshop wordt gegeven door Valeria Cabi

 

ER IS DUS WERK AAN DE WINKEL

Solliciteren is geen leuke hobby, toch?
Zijn er dingen te verzinnen die het wel leuk maken?

In deze workshop gaan we met elkaar aan de slag en leer je in een uur tijd onder andere:
– dat je netwerk groter is dan/als je denkt
– effectief solliciteren
– vragen stellen (maar welke…)
– je grootste valkuil
– het ABC van je nieuwe baan.

Deze workshop wordt gegeven door Luc Manders

 

 

1 Vind ik leuk
1 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
10.496 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.