werkcafe

Gehaktballetjes in roomsaus met champignons

Door Robbert

Gehakt, wat kun je er niet mee? Veelzijdig, goedkoop en voor ieder wat wils. Deze bal­le­tjes zijn, uiteraard mede door de machtige roomsaus en de champignons, zeer ge­schikt om te eten in combinatie met pasta, rijst of heerlijk vers brood.

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: circa 30 minuten

Ingrediënten:

 • 500 gr half-om-half gehakt
 • 3 eetlepels paneermeel
 • 1 ei
 • 1 theelepel gedroogde peter­selie
 • 50 gr bloem
 • 50 gr boter
 • 1 sjalot
 • 250 gr champignons (in plak­jes)
 • 200 ml crème fraîche
 • 400 ml bouillon
 • peper en zout
Gehaktballetjes in roomsaus met champignons
Gehaktballetjes in roomsaus met champignons

Bereiding

Meng eerst het gehakt met het paneermeel, het ei en de gedroogde peterselie. Draai van het mengsel vervolgens voorzichtig balletjes van de gewenste grootte. Bak hierna de bal­le­tjes in ongeveer 10 minuten bruin en gaar in een beetje boter. In de laatste 5 minuten bak je de champignons mee of, als je dat liever doet, bak je deze in een apart pannetje.

Snipper daarna het sjalotje. Neem nu een pannetje en smelt de boter. Bak hierin het sja­lot­je en voeg daarna de bloem toe. Blijf constant goed roeren en bak de bloem in ongeveer 5 minuten gaar. Je ziet dat de bloem een beetje wit kleurt, dan is hij gaar.

Voeg hierna beetje bij beetje bouillon toe en roer deze samen met de crème fraîche goed door het bloemmengsel zodat er geen klontjes ontstaan. Laat het daarna tot de gewenste dikte indikken en breng op smaak met peper en zout. Voeg als laatste de champignons en de gehaktballetjes toe aan de saus of andersom.

 

3 Vind ik leuk
3 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
6.324 keer bekeken

Reageren

Reacties

Liesbeth De Fouw
Liesbeth 15 februari 2018
De bloem een beetje wit kleurt? Ging het al niet wit de pan in? Beetje bruin kleurt toch, maar niet te bruin. Lekker bij spaghetti of rijst. Hmmm ... goed recept.
Redactie Werkcafé Rotterdam
Werkcafé Rotterdam 14 februari 2018
Beste Menno, Uiteraard zijn er voor hooggeplaatste personen als jij geen kosten aan verbonden. Vanzelfsprekend is ook Simba van harte welkom, mits hij niet op het huis hoeft te passen. Vriendelijke groet, De redactie
MennovanRoon
MennovanRoon 13 februari 2018
En wat moet dat kosten dan? Hoe laat eten we? Mag Simba ook mee?