werkcafe

Vijftig jaar Metro, nou én.

Vijftig jaar Metro in Rotterdam! Nee ik heb het niet over de ochtend krant maar de Metro waarin je de Metro-krant leest zeg maar.

Een halve eeuw geleden reed de eerste metro van Zuidplein onder de Maas door naar het Centraal Station. 9 februari 2018 is een belangrijke datum voor Rotterdam, vijftig jaar eerder was het vervoersmiddel revolutionair en staat onder andere symbool voor de wederopbouw van onze stad.

De RET bouwt al dagen een feestje op spoor 1 op het station Blaak zodat je de eerste ondergrondse kan bewonderen. Met weinig enthousiasme ga ik een kijkje nemen.

Ik tref een rode loper en een kleine menigte; een groep RET-medewerkers die wat doelloos over het perron ijsberen en een aantal fotografen die zich ergeren aan wat senioren die steeds door hun shot waggelen.

Het feit dat het prinselijk paar Beatrix en Claus meereden met deze metro maakt deze oude metro extra bijzonder volgens één van de omstanders. Vrijwilligers hebben maandenlang gewerkt aan het restaureren van deze Metro. Persoonlijk miste ik juist de grafitti op de muren en de met sleutels volgekraste stoelen.

In de wagon stond een oude stempelautomaat tentoongesteld en daarnaast lagen wat strippenkaarten. Was dat het? Ja dat was het.

Het was vandaag trouwens de laatste dag om dit spektakel te aanschouwen, mocht je nog belangstelling hebben om dit te bewonderen ben je dus mooi te laat. Nee grapje, het vijftig jaar oude metrostel gaat terug naar waar hij vandaan komt; het Rotterdams Trammuseum in Hillegersberg.

1 Vind ik leuk
1 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
6.320 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.