werkcafe

Tip van de week – 10 tips voor minder stress

door Liesbeth

Oh, wat zijn we druk allemaal. Rennen en vliegen is aan de orde van de dag. Naar ons werk, de school, de sport, de familie, enzovoorts en zelfs de vakantie. Voordat je van je welverdiende rust kunt genieten loop je vaak enorm te stressen. De bestemming bepalen en regelen, de auto vakantieklaar laten maken en pakken voor jezelf, maar ook voor de kinderen. En dan maar hopen dat je op de plaats van bestemming kunt uitrusten.

alle ballen hoogWe moeten altijd en overal alle ballen in de lucht houden. We doen tien dingen tegelijk en liefst nog een beetje erbij. Werken, maar ook direct daarbij een studie èn niet te vergeten een gezin draaiende houden. Het komt niet in ons op één van die zaken te laten vallen (voor een gezin natuurlijk een beetje moeilijk) en je gewoon met één item bezig te houden. De maatschappij verwacht dit nu eenmaal van je. Je zult eens even niets doen. Dat kan natuurlijk niet! Of wel? Jazeker en om je inderdaad te kunnen blijven inzetten zul je af en toe een stapje terug moeten doen.

Hier volgen tien prachtige tips, die inderdaad tot een gewenst resultaat zullen leiden. Je moet je er dan wel van bewust zijn om ze te praktiseren. Natuurlijk weten we allemaal vaak al wel waar het aan schort. We zijn te druk en doen teveel dingen tegelijk. Nog even dit, nog even dat en dan liefst nog even dat daar ook nog.

10 antistress tips

  • geef je aandacht aan één ding tegelijk
  • doe vooral dingen die je leuk vindt
  • durf ‘nee’ te zeggen
  • kom altijd 5 minuten eerder op een afspraak
  • geniet van het moment en ontspan
  • vermijd gestresste situaties of personen
  • luister meer en praat minder
  • gebruik de kracht van positief denken
  • wees af en toe alleen met jezelf
  • vergeet nooit te lachen
1 Vind ik leuk
1 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
6.205 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.