werkcafe

Vegetarische stamppot Mexicana

Door Robbert

In de categorie “Lekker en goedkoop” springt deze vegetarische stamppot er met kop en schou­ders bovenuit. Voor mensen die dan toch met alle geweld een dood beest willen eten, is het toevoegen van wat gerookte kip of een stukje witvis aan te raden. Maar geloof me, dat heeft dit gerecht echt niet nodig.

Hoofdgerecht voor 2 à 3 personen
Bereiding: circa 30 minuten

Vegetarische stamppot Mexicana
Vegetarische stamppot Mexicana

Ingrediënten:

  • 500 gr kruimige aardappelen
  • 1 rode paprika
  • 150 gr mais
  • 200 gr kidneybonen
  • 1 tl komijn
  • 1,5 tl paprikapoeder
  • 100 ml verwarmde melk
  • peper en zout
  • boter

Bereiding

Schil de aardappelen en kook ze gaar in ongeveer 20 minuten. Snijd ondertussen de paprika in blokjes. Verhit een beetje boter in de pan en bak de paprika ongeveer 5 minuten. Voeg komijn en paprikapoeder toe met peper en zout naar smaak. Bak ver­volgens nog 3 minuten en voeg dan de mais en de bonen toe. Laat op een laag vuurtje doorwarmen.
Als de aardappelen gaar zijn, stamp ze dan met de warme melk tot een smeuïge puree. Breng ook de puree op smaak met peper en zout. Meng als laatste stap de aard­ap­pel­pu­ree met het groentemengsel. Et voilà, bon appétit!

 

0 Vind ik leuk
0 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
8.728 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.