werkcafe

Stemmen

Op 21 maart is het weer zo ver, we mogen/moeten stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. En heel eerlijk, dat blijf ik lastig vinden. En daarom ben ik altijd blij met stemwijzers die altijd wel gemaakt worden. Voor Rotterdam is er dit jaar ook één, kijk maar eens op deze site.

Zelf gebruik ik de stemwijzer als leidraad, om te kijken op welke onderdelen ik overeen kom met welke partij. Als ik naar de eerder genoemde stemwijzer kijk, zal ik nooit op de partij stemmen die op de eerste plaats staat, maar ik kan daardoor wel zien op welke punten mijn mening met een partij overeen komt. Het ene onderwerp raakt mij nou eenmaal meer dan het andere onderwerp.

Gebiedscommissie

Natuurlijk mag je ook weer stemmen voor de leden van de gebiedscommissie. De gebiedscommissie is de vervanging van de oude deelgemeente en zij zijn de stem van de wijk. Op wie we kunnen stemmen is nu nog niet helemaal duidelijk. Om het nog wat ingewikkelder te maken, komen er in sommige wijken ook nog wijkraden en wijkcomités. Hiervoor kun je je opgeven en er vindt een loting plaats om te beslissen wie er in die raden en comités komen. Voor meer informatie kun je kijken op de site van de gemeente.

Sleepwet

Tot slot mogen we ook nog stemmen voor een referendum, deze keer, de laatste keer zelfs, voor de sleepwet. Als de sleepwet er doorheen komt, zijn  er meer mogelijkheden om informatie te verzamelen door inlichtingendiensten. Zo kan er bijvoorbeeld een hele woonwijk afgeluisterd worden, als er wordt vermoed dat er in de wijk een verdacht persoon woont. Voor meer informatie kun je kijken op deze website.

Neem dus even de tijd om je in alle stemonderdelen te verdiepen en maak een weloverwogen keuze. En wie weet komen we je tegen bij het stembureau!

1 Vind ik leuk
1 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
3.111 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Bekijk ook

Koshari

13-feb-2019 - Recepten

Lees artikel