werkcafe

Rondje Oud Overschie op zondag 4 maart 2018

In de Rotterdamse wijk Overschie wordt iedere eerste zondag van de maand het Rondje Oud Overschie gehouden. Overschie is een historisch dorpje aan de noordrand van Rotterdam, ingeklemd tussen Schiedam en Schiebroek. Van 12.00 tot 17.00 uur kun je bij kunstenaars en andere culturele bezienswaardigheden terecht. Je kunt overal gratis naar binnen. De locaties zijn door vlaggen aangegeven. Erg leuk om dit rondje een keer te lopen (klik hier voor bijgaand plattegrondje en deelnemers).kunstenaar

Op de 2e Hogebanweg 111 in een voormalige school is een aantal kunstenaars verenigd. De beeldend kunstenaar Harry van der Woerd heeft er zijn atelier, waar zijn schilderijen (vaak stadsgezichten van Rotterdam) en beelden te bewonderen zijn. Ook geeft hij daar schilderlessen. Tevens vind je in de hal het werk van diverse andere kunstschilders waaronder Jeannette de Boer en Cor Green (met haar schilderijen van varkens).

dikke damesOok aan de 2e Hogebanweg 111 op de 1e etage is het open atelier van Nanny van den Heuvel, er kan voor 20 euro een dikke dame schilderij worden geschilderd, met altijd resultaat. Van 14.00 tot 16.00 uur, inclusief een glaasje na afloop! (aanmelden 06-38383082)

Aan de Overschiesedorpstraat 136-140 is het Museum Oud Overschie gevestigd, alwaar je in het winkeltje ouderwetse snoepjes kunt kopen. Wanneer je doorloopt door het museum en het binnenplaatsje oversteekt kom je in de “melkfabriek” terecht waar ook weer een aantal kunstenaars aantreft. Mariola Design, met sieraden, glaskralen en decoraties; Ada van Noordwijk met sieraden en boeken en waarschijnlijk ook Nicolette Stierman, die haar keramiek in allerlei soorten en maten tentoonstelt. Op het buitenterrein van het museum vind je de beelden van André Toen. Soms is hij er zelf ook aan het werk.papierkunst

Aan de Overschiesedorpstraat 84-86 kun je het werk van cartoonist/illustrator Ad Oskam bewonderen. Zijn uitgebreide collectie kaarten met cartoons is hier te koop. In het aanpalende pandje huist Barbara Bovenberg met haar papieren en perkamenten objecten. Zij geeft ook papierworkshops. Diverse muzikanten zorgen voor een luisterrijk geheel.
Aan de overkant zie je de grote kerk van Overschie. Deze is vanaf 14.00 uur te bezichtigen. Van 14.30 tot 15.30 uur is er tevens een inloop-voorjaarsconcert.

Een gezellige besteding van de zondag op de eerste zondag van de maand in een schitterend dorpje dat gewoon bij Rotterdam hoort.

2 Vind ik leuk
2 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
7.733 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.