werkcafe

Gezellig en goedkoop op de markt

door Lila

In een land als Nederland hebben we een overvloed aan eten. Mensen gooien te veel eten weg wat tot verspilling leidt. Het lijkt alsof de zuinige Nederlanders van vroeger, mensen die op hun centjes gingen letten en bovendien ook nog wisten te sparen, al helemaal verdwenen zijn.

 

Maar met een uitkering moet je zuinig omgaan met geld, net als vroeger. Je moet anders denken, en vaak op je centjes letten. Soms houd je bijna niks over voor noodzakelijke dingen als bijvoorbeeld eten.

Lekker goedkoop eten in overvloed op de markt

Op de markt kan je veel eten kopen voor weinig geld. In feite is de markt een soort van paradijs op aarde. Ze hebben daar onwijs veel lekkere groenten en fruit. Aan het einde van de dag werden de prijzen vaak nog scherper. Je kent het wel. Alles voor een Euro: een doos mango’s, een paar kilo champignons, een paar kilo sperziebonen, een doos granaatappelen, een paar kilo paarse wortelen, een doos avocado’s, drie kilo cherries, vijf kilo abrikozen. Echt te gek. Wat moet je met al dat eten. Straks eet je veel gezonder dan toen je een salaris had, en ben je ook nog fitter want je gaat immers op de fiets naar de markt om ook nog geld te sparen aan OV.

Als je met te veel eten thuis komt, vries het dan in

Voor je het weet, heb je veel te veel eten gehaald, en moet je ook vaak naar huis gaan om alles klaar te maken om in te vriezen. Maar dit is niet erg. Want dan heb je in de komende tijd alles klaar staan om eten voor te bereiden voor de week.

Lekker voordelig voor minima

Als je van een uitkering moet leven kan het soms gebeuren dat je weinig geld overhoud voor dingen als bijvoorbeeld eten. Met een paar Euro in je zak, kan je vaak best wel veel eten halen op de markt. De prijzen zakken verder als het einde van de dag nadert. Wat je spaart door boodschappen te doen op de markt kan je lekker in je spaarpot stoppen.

Een overzicht van alle door de weeks markten in Rotterdam is hier te vinden:

Site van de gemeente

Site van de Rotterdamse markt

Voor informatie over markten in dichtbij Schiedam, click op de volgende links:

Site van Hollandse markten

Site van de gemeente Schiedam

 

3 Vind ik leuk
3 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
3.985 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.