werkcafe

Opbouwdag 2018

Rotterdam 1947Sinds 1947 vieren we in Rotterdam de Opbouwdag op 18 mei. Na de verwoesting van de stad door het bombardement in 1940 werd na de oorlog de Wederopbouw gestart. De schouders moesten eronder en dat heeft geresulteerd in heel wat mooie bouwwerken, woningbouw en stedenbouwkundige plannen, èn vindt nu zijn vervolg in veel moderne gebouwen, die de stad haar grandeur geven.

Op diverse plaatsen in de stad zijn activiteiten gepland. Zo zijn er stadswandelingen met of zonder gids, filmvoorstellingen, concerten en kun je op het dak van gebouw De Heuvel (waar ons Werkcafé gevestigd is). Daar zijn lezingen, films en kun je het carillon van de Laurenskerk op afstand bespelen.

In 1970 was de laatste Opbouwdag. De wederopbouw was voltooid, maar er ontstond kritiek op de manier van wederopbouw. De stad zou te zakelijk en ongezellig zijn. In 2016 kreeg de wederopbouw hernieuwde aandacht. Zo werd de Opbouwdag nieuw leven ingeblazen met flink wat festiviteiten.

Zo ook nu op 18 mei is het zeker de moeite waard voor jong en oud, om de diverse locaties in de stad te bekijken. Misschien wel met andere ogen.

Meer informatie en het programma tref je hier aan – Opbouwdag Rotterdam.

1 Vind ik leuk
1 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
8.444 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.