werkcafe

Poetry International Festival

Luister naar de beste dichters

Vanaf dinsdag 29 mei start voor de 49ste keer het Poetry International. Dichters zoals Danez Smith en Nora Gomringer komen van ver naar onze stad met hun bundels vol met verbijsterende, hoop gevende, boos makende, verbindende en ontregelde regels, die zij zijn in uiteenlopende talen voordragen.
Naast goede poëzie uit binnen- en buitenland is er ook een uitgebreid randprogramma met kunst, film, muziek, interviews, themabijeenkomsten en masterclasses.
Er valt veel te ontdekken, te ontmoeten, na te praten en te vieren op het Poetry International Festival Rotterdam.

Kick-off

Achttien dichters uit veertien landen brengt het Poetry International Festival dit jaar samen. Zij zijn het die de fundamenten leggen voor The Nation of Poetry, een inclusieve wereldomspannende natie waar we allen deel van zijn. Maak de festival opening mee op dinsdag 29 mei om 20:15 in de Schouwburg.

Poetry + Art Gallery Tour

Woensdag tot en met zaterdag start het festival met de Poetry + Art Gallery Tour. De tour neemt je mee naar toonaangevende Rotterdamse galeries voor verrassende exposities op het snijvlak van taal en beeldende kunst. Stap op je (leen) fiets en ga mee op zoek naar talige installaties, schilderijen, illustraties, kunstenaarsboeken en taalexperimenten van gerenommeerde kunstenaars en aanstormend talent. Elke festivaldag kun je kiezen uit een van de vier routes langs minimaal vier exposities (West, Centrum, Noord en Zuid). Een gids wijst de weg, festivaldichters en Spoken Word artiesten van 010 Says it all! wachten op je met gedichten op maat.

Tickets, kortingen, locaties

Het Poetry International festival vindt plaats in Theater Rotterdam, locaties schouwburg en Witte de With. Als programma’s op andere locaties plaatsvinden staat dat duidelijk vermeld.
Voor het festival zijn de volgende kaarten verkrijgbaar:

Passe partout € 30,- / € 45,-
> toegang tot alle festivalevents op alle dagen op alle locaties

Dagkaart € 7,50 – / € 12,50
> toegang tot alle events op een gekozen dag

Speciaal programma los € 5,- / € 7,50
> toegang tot een enkel speciaal programma op 30 0f 31 mei, 1 t/m 3 juni

Poetry + Art € 3,50 /€ 5,-
> voor deelname aan een tour, met of zonder leenfiets

Kortingen zijn er op vertoon van Rotterdampas, CJP of studentenkaart.

Voor het volledig programma, tickets en locaties; check de website www.poetry.nl

0 Vind ik leuk
0 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
6.078 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.