werkcafe

Werkcafé Live 4 juni

We hebben weer hard ons best gedaan om een mooi programma van Werkcafé Live in elkaar te draaien en hebben ook deze keer interessante workshops voor jullie. Hieronder kun je zien welke dat zijn en je kunt je ook meteen inschrijven onderaan dit bericht.

Programma:
13.00 uur Inloop
13.30 uur Opening
14.00 uur Ronde 1 workshops
15.00 uur Pauze
15.30 uur Ronde 2 workshops
16.30 uur Einde

Locatie: Gebouw De Heuvel, Grotekerkplein 5, Rotterdam

De  indeling voor de workshops wordt aan het begin van de bijeenkomst gemaakt.

Je kunt kiezen uit de volgende workshops:

Waarom kom jij niet aan de bak middels Enneagram (GEEN TWEEDE WORKSHOP KIEZEN)

deze workshop kun je alleen volgen als je tijdig op via de onderstaande link een enniagram test uitvoert.

Deze verdiepings-workshop van een volledig dagdeel gaat over 1 CENTRALE VRAAG: Waarom kom jij niet aan de bak.

We kennen het waarschijnlijk allemaal. Veel vacatures gezien maar nergens op gesolliciteerd, hele bijzondere sollicitaties gedaan met film video of geluid tot op alles en nog wat gesolliciteerd. In alle gevallen je hebt je ‘droom’ baan nog steeds niet gevonden. Ga je dan niet denken: “Wat doe ik fout? Nou daarover gaat deze lange workshop.

Basis

Uit de workshop van vorig jaar bleek dat mensen graag een profiel willen zijn maar eigenlijk niet waren. Mensen houden vooral zichzelf voor de gek en daarmee zetten ze hun omgeving op het verkeerde been. Wees bereid deze confrontatie aan te gaan want ik ben er om je te helpen en niet om je in de overlevingspatronen strategieën te laten.

Dat is een belangrijk doel van mijn workshops. Het model gaat ervan uit dat iedereen tussen conceptie en 1e levensjaar door familie en omstandigheden een type meegegeven krijgt / wordt. Dit blijf je ook voor de rest van je leven. Je groeit echter IN je type. Door deze groei in van 9 lagen ligt dan je levensbestemming. Daarbinnen valt dus ook het niet hebben van werk en het afgewezen worden. Dus als je jezelf niet kent en accepteer zoals je werkelijk bent kun behoorlijk wakker geschud worden in deze workshop.

Werkwijze

Op basis van een enkele of dubbele grote kring van stoelen (afhankelijk van het aantal deelnemers) ga je zitten naar enneagram type. De stoelen hebben vrij veel afstand tot elkaar. In deze setting gaan we de diepte in. Het fijne van het enneagram als je daarmeee metamodelleert dat naast micro niveau ook op meso en macro niveau geanalyseerd kan worden. Dus maatschappij, roepen en dynamiek van groepen alsmede je eigen karakter zullen in deze workshop aan bod komen. Het is een leer cirkel. The cirkel of live.

De centrale vraag is: Wat is specifiek jouw karakter en persoonskenmerk middels enneagram type waardoor je niet aan de slag komt.

Het enneagram is een niet wetenschappelijke maar wel enig in zijn soort.

Naast je basis persoonlijkheid (karakter) worden je unieke eigenschappen en kenmerken van een persoon helder maakt door je gedrag. Dat uit zicht voor elk enneagram type op 2 manieren. De triaden en de vleugels.

Triade:

Eerst zal aandacht op dit aspect gelegd worden. Je type moet in overeenstemming zijn met je triade. Er zijn (zoals de naam als zegt) 3 groepen van typen. De denk type, de agressie (al of niet passief) type en het emotionele type. In de basis cursus blijkt dat mensen denken een bepaald gewenst type te zijn maar doordat deze niet in overeenstemming is met hun triade is menig zit menig persoon op een verkeerd type.

Dus we gaan daar mee aan de slag. Door heel wat geschuif en opstaan en op andere plekken ontstaat een dynamiek die ook de maatschappij nabootst. Dus je wordt gevraagd van plek te wisselen of op te staan en je stoel naar een andere plek te zetten en daar te zitten.

Dan de vleugels:

Elk type heeft een andere paar vleugels. Vanuit hopelijk de juiste plek kun je je vleugels letterlijk zien en ook voelen. Mentale je lichamelijk geheugen en gevoel zal je les zijn in deze workshop. Je denkpan in balans brengen met je gevoelens. Immers op je toekomstige baan zul je meer tijd besteden dan in je prive leven doorgaans als je voltime werkt.

We gaan dus een stap dieper dan de basis waarbij je de belangrijkste principes geacht wordt te begrijpen. In de workshop zullen we vooral naar de triades en vleugels kijken van je persoonlijkheid.

Samenvattend in de workshop komen naar voren:

In welke triade val je?
Wat zijn je vleugels?
Waardoor wordt je afgewezen?
Wat is de reden?
Pas jij wel bij de functie die er op je wacht?
Pas je wel bij de werkgever waar je wilt werken enz.?
Waarom krijg jij die baan niet en een ander wel?
Competenties de keuze in welke richting?

Als je je opgeeft dan kun je op deze link je type bepalen of herhalen.

Let wel hoe meer vragen hoe nauwkeuriger de test is. Vaker uitgebreide tests doen werkt ook. Meestal levert pas 3-5 tests het juiste resultaat op. Van de 3-5 test het type die het vaakst bent ben je dan ook wel.

Algemeen deel over mijzelf:

Ludwig Tummers is een marketing en communicatie HRM en algemeen econoom bachelor als ook master in organisatie en arbeidspsychologie. Tevens is hij bevoegd en erkend docent en pedagoog waardoor het altijd garant staat voor dynamische en diepgaande lessen. Ludwig heeft de praktijk als hobby waarbij cliënten met vergoeding van de zorgverzekering o.a. gecoacht kunnen worden. Ludwig is wel ook op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ludwig zoekt zelf vooral parttime functies in raden van bestuur en commissariaten om (jonge)  ondernemers op het spoor van succes te houden.

Be Yourself (GEEN TWEEDE WORKSHOP KIEZEN)

Ieder mens heeft uitstraling. In deze workshop laat ik, Debbie Hallie-Tupang, zien dat je kunt ‘spelen’ met je uitstraling en dat je met minimale middelen (kleurgebruik, non-kleuren, kleding en accesoires) jezelf op verschillende manieren kan presenteren.

‘Ieder mens heeft een unieke uitstraling, maar hoe maak je daar maximaal gebruik van? Hoe kan je met kleuren en non-kleuren spelen? Hoe kan je zorgen dat de ‘boodschap’ overkomt. Afhankelijk van de situatie kan je jezelf of formeel, semi-formeel of toegankelijk neerzetten.

In deze workshop leer je te ‘spelen’ met je uitstraling en hoe je met minimale middelen het maximale resultaat kan bereiken.

Wij verzoeken iedere deelneem(st)er 8 afbeeldingen uit een tijdschrift mee te nemen van wat hij/zij leuk vindt. Het leukste is om te kiezen voor verschillende soorten afbeeldingen. Niet te lang nadenken, gewoon je hart volgen!’

Stappen zetten richting je doel

Wil jij van je visie een duidelijk stappenplan maken? Wil jij stappen vooruit zetten op zakelijk gebied? Hoe haal je het beste uit jezelf? Waarom is het handig (en nuttig!) om doelen te hebben? Tijdens deze workshop van Robbert Gorissen ontdek jij hoe je je leven kunt invullen met een helder doel voor ogen. Zodat je (privé en zakelijk) stappen vooruit kunt zetten.

De workshop wordt gegeven door Robbert Gorissen, trainer en coach

Provocatief coachen

In deze workshop laat Stef Kleinherenbrink je op een andere manier kijken naar werkzoekend zijn. Je gaat dit doen aan de hand van 5 pijlers uit de psychologie, waarbij je zelf de rol van coach gaat vervullen en die van coachee, samen kom je tot nieuwe inzichten, waardoor je weerbaarder wordt en je sterker in je schoenen komt te staan als werkzoekende. Een praktische workshop, waardoor jij beter voorbereid naar een sollicitatiegesprek gaat en je jezelf kunt coachen.

Ik meld me aan.

 

0 Vind ik leuk
0 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
27.757 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.