werkcafe

VERHUIZEN?

door Rik

Jammer dat men in een uitkeringssituatie, niet zomaar overal in Nederland mag wonen. De regels hieromtrent stellen, dat de woonplaats gebonden is aan de gemeente waar men de uitkering ontvangt. Dat beperkt in mijn geval de vrijheid van verhuizen aanzienlijk.

De Rotterdamse ‘grenzen’ zijn wel wat opgerekt, aldus de woonkrant van Rotterdam tot en met Hoek van Holland. En in dit hele gebied zijn nog altijd sociale huurwoningen te vinden. De regels zijn begrijpelijk; de gemeenten willen controle behouden over de aantallen werkenden en werkzoekenden in hun gemeenten. Als men werk heeft, Wajong, pensioen etc, is wonen waar men wil geen probleem.

Ik heb zelf al jaren, op verschillende locaties, in het centrum van Rotterdam gewoond. Dat is nog steeds mogelijk met een ‘laag inkomen’ in combinatie met huursubsidie en dankzij woningen met relatief lage huurprijzen.

Echter, ik vond en vind de meeste plaatsen in het centrum te druk en te lawaaierig. Daarom wil ik via Woonnet Rijnmond weer verhuizen. Dit keer naar een rustiger ‘buitenwijk’ met meer groen en minder verkeer. Er zijn wijken die hieraan voldoen; denk bijvoorbeeld aan Capelle, Ommoord Zevenkamp, Overschie, Schiebroek. Ook in deze wijken zijn nog altijd ‘goedkope’ huurmogelijkheden.

Mijn situatie belet mij naar Zeeland of de Veluwe te verhuizen, al zou ik er vandaag mijn spullen voor willen pakken.

huisje franse vlag

Het zou ook leuk zijn om binnen Europa te verhuizen met een uitkering, maar ‘vrij reizen’ en vestigen binnen Europa is dus niet voor iedereen mogelijk. Ook begrijpelijk; anders vertrekken 35.000 uitkeringsgerechtigden naar Zuid-Spanje, en daar zit de Spaanse regering natuurlijk niet op te wachten.

Zo snel mogelijk een betaalde baan vinden dus, dat maakt het verhuisproces een stuk makkelijker.      

 

1 Vind ik leuk
1 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
5.636 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.