werkcafe

Nieuws van week 28

Donderdag 12 juli

Werkeloze staat er alleen voor bij zoektocht werk
Regelmatig leeftijdsdiscriminatie in vacatures 
Ouderen in tienduizenden vacatures gediscrimineerd

Over bovenstaand bericht. Waarom plaatst men zo’n foto bij dit nieuwsbericht? Natuurlijk vind je moeilijk een baan als je er zo bij zit – oud of jong. Wil je wervend voor ouderen zijn, dan zijn er genoeg enthousiaster vlottere mensen te vinden. Ook ik (62 jaar) maakt 9 van de 10 keer mee dat ik niet binnen het bedrijfsprofiel pas of sowieso niet binnen het plaatje. Nooit wordt rechtstreeks aangegeven dat ik te oud ben. Ik ben enthousiast, heb veel ervaring, geen carrière drang om collega’s voorbij te streven, geen kleine kinderen waarvoor ik te pas en te onpas vrij moet vragen en ja, ik heb zo’n 40 jaar werkervaring, dus ik ken het klappen van de zweep aardig goed. Het vinden van een baan zal dus moeten geschieden via mijn netwerk. In ieder geval via het informele circuit. Mensen die mij al enigszins kennen en weten wie ik ben en wat ik kan. Elke gewone sollicitatie zal hoogstwaarschijnlijk op niets uitlopen, helaas.
FNV wil strengere regels voor lage-inkomensvoordeel
Tegemoetkoming voor Wajonger die wil werken of leren
‘Er zit wat mij betreft geen enkel voordeel aan werken in de zomer’

Dinsdag 10 juli

‘Dat een volwassene 10 minuten per dag plaspauze krijgt, snap ik niet’
Nieuwe studie bewijst nog maar eens hoe ongezond overuren zijn
Waarom Italië veel meer vrouwen aan de top heeft dan Nederland
‘Vraag géén advies aan vrienden als je voor jezelf wil beginnen’
Of mannen blijven, hangt mede af van de auto van de zaak
Bijna driekwart van jonge mannen wil geen vrouw als baas
‘Doelen SMART maken leidt tot tunnelvisie’
 Op zoek naar vakantiewerk? Hier moet je op letten
‘Een luie manager is een verademing voor het personeel’

0 Vind ik leuk
0 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
19.963 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.