werkcafe

Het leven in een buitenwijk

Door Gijs

Mijn huis staat in Ommoord. Het is een flat en ik huur mijn woning sinds vijf jaar. Ik vind het in Ommoord prettig wonen, maar ik heb van anderen meer dan eens te horen gekregen dat zij het te stil en te saai vonden. Dat kan ik begrijpen. Het is er misschien ook niet zo druk en bedrijvig als in het centrum van Rotterdam, dat geef ik ruiterlijk toe. Als je bedrijvigheid zoekt, moet je vooral niet in dit deel van de stad gaan zoeken want dat zou wel eens tot teleurstellingen kunnen leiden. Er is wel veel groen in Ommoord. Daar staat Ommoord ook om bekend. Voor hen die dit deel van de stad überhaupt kennen, want zo bekend is Ommoord nu ook weer niet.

Stadsdeel Ommoord

Wel wonen er relatief veel mensen in Ommoord, in vergelijking met andere stadsdelen. Er wonen echter ook meer ouderen in Ommoord. Dit komt omdat er bij de opbouw van de Alexanderpolder in de jaren ’60 al rekening gehouden werd met de opkomende vergrijzing van de bevolking. Bovendien nam de bevolkingsgroei na de oorlog explosief toe en dus moesten er meer woningen komen. Als paddenstoelen plopten in de jaren ’60 het ene na het andere flatgebouw uit de grond in Ommoord. Daar staat Ommoord óók om bekend; het grote aantal flatgebouwen. Uiteraard vormen de flats tegenwoordig het beeld van Ommoord. Wie Ommoord zegt, zegt flats. Er is echter ook genoeg ruimte vrijgelaten voor groen. Het Ommoordse veld is een plek waar je als natuurliefhebber je hart kan ophalen. Er zijn verschillende wandelroutes te volgen die o.a. langs de rivier de Rotte lopen.

Het Ommoordse Veld

Er zijn twee winkelcentra gevestigd in Ommoord. In Ommoord zuid is er het winkelcentrum Binnenhof en in Ommoord-noord is er het winkelcentrum Hesseplaats. Beide hebben twee supermarkten dus wat betreft de voorzieningen is het wel goed geregeld.

1 Vind ik leuk
1 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
11.464 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.