werkcafe

De Rotterdampas

Door: Gijs

Iedere Rotterdammer die in Rotterdam of omstreken woont, kan een pas aanvragen waarmee hij/zij korting krijgt op uitstapjes in de stad. Dagjes uit, museumbezoekjes en meer. Het aanvragen van een Rotterdampas kost voor de meeste mensen 60 Euro, maar als je een minimum inkomen hebt, kind bent, studeert of 65-plusser bent, dan kost dit minder. Ontvang je een minimuminkomen? Dan betaal je voor een Rotterdampas slechts 5 Euro. Ben je voltijdstudent? Dan betaal je 12,50 en als volwassene vanaf 65 jaar betaal je 20 Euro.

Niet alleen krijg je korting, met de Rotterdampas zijn ook een heel aantal dingen gratis. Hieronder een kleine opsomming:
Met een Rotterdampas in bezit, kun je:

1 x gratis naar Plaswijckpark
1 x gratis naar Euromast
1 x gratis midgetgolfen onderaan de Euromast
1 x gratis naar de film
1 x gratis op de Spido

 

 

Bovendien is het bij meerdere musea in de regio Rotterdam onbeperkt gratis toegang. Zo zijn er nog veel meer uitjes die niets kosten als je een Rotterdampas hebt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gratis ijsje bij Capri? Of wat dacht je van 15 Euro korting op een dagje Efteling? Je kan zelfs één keer voor maar 5 Euro naar Diergaarde Blijdorp. Stuk voor stuk leuke uitjes, en zeker als je er korting op krijgt natuurlijk!

Ben je geïnteresseerd geraakt? Ga dan naar de Rotterdampaswinkel in de Centrale Bibliotheek (Hoogstraat 110). Je hoeft alleen je Burgerservicenummer op te geven er wordt ter plekke een pasfoto voor op de pas gemaakt. Je hebt een Rotterdampas in een handomdraai.

1 Vind ik leuk
1 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
5.820 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.