werkcafe

VERSLAGEN WORKSHOPS WERKCAFÉ LIVE 3 SEPTEMBER 2018

Door PIMM

Workshop Tekststrategie

Verzorgd door Marian Stoppelenburg

Ik worstel er altijd weer mee. Hoe begin ik een tekst, Welke woorden ga ik kiezen. Te deftig maar vaak betrap ik mezelf ook op het gebruik van mijn straattaal. En wat wil ik eigenlijk vertellen aan de lezer met mijn teksten. Ik begin de typen en te ratelen, te kopiëren en te plakken met delen van de zinnen en de woorden. Dan kom je op het punt; ik ben de draad kwijt en mijn tekst is onoverzichtelijk.

Sterke teksten maken je lezers en luisteraars blij. Daardoor bereik je gemakkelijker je doelen, in elke branche, in elke functie. Tekststrategie zorgt in enkele denkstappen via sterke teksten voor blije lezers. Een blije lezer begrijpt, onthoudt, accepteert of deelt jouw boodschap, krijgt precies voldoende informatie, voelt zich betrokken, gehoord, begrepen of gewaardeerd.

Tekststrategie is denken en keuzes vastleggen vóór je begint met schrijven. De gestructureerde aanpak van tekstvoorbereiding helpt je bij het schrijven of herschrijven, beoordelen èn uitbesteden van een tekst.

Op YouTube staat een serie korte video’s, waarin je ziet wat het resultaat is van de toepassing van tekststrategie. Je vindt de video’s met de zoekterm ‘tekststrategie’. Ik kon mijn manier van schrijven uitermate reflecteren op de volgende video genaamd “Teksten bakken”.

Deze workshop brengt een andere kijk op het schrijven van teksten. Ik vond het wel moeilijk om de techniek direct te kunnen toepassen. De cursus biedt een de gratis E-reader aan. Deze kan je downloaden van de ‘Consonante.nl’, met een op de cursusdag toegewezen code en je kunt deze dan op je gemak doorlezen en stapsgewijs toepassen. Heel prettig.

Ik beveel deze cursus ‘Tekststrategie’ iedereen dan ook van harte aan. Laat u inspireren door Marian Stoppelenburg.

Succes met het vergaren van kennis en veel geluk met de zoektocht naar een fantastische baan.

0 Vind ik leuk
0 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
8.636 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.