werkcafe

VERSLAGEN WORKSHOPS WERKCAFÉ LIVE 1 OKTOBER 2018

Door PIMM

Workshop Guerrilla Solliciteren

Verzorgd door Michel Janssen

De arbeidsmarkt kan een jungle zijn. Jouw jungle. Wil je opvallen, dan zou je als sollicitant een sterk en onderscheidend profiel naar voor moeten schuiven. Tijdens de workshop ‘Guerrilla Solliciteren’ leer je om op een andere sollicitatiestrategie naar jouw arbeidsmarkt te kijken en jezelf op een stoere, doeltreffende, maar authentieke manier te presenteren. Want… het is jouw jungle!

In deze workshop hebben we kennis gemaakt met inspirerende en interactieve sollicitatiestrategieën. Michel geeft op een creatieve manier en vol humor praktische tips en motiveert anderen om op een andere wijze naar de arbeidsmarkt te kijken.

Persoonlijk als ik aan “Guerrilla” denk: Indringers, verrassingsaanvallen uitvoeren, revolutionaire strijder in strijd, de oproerige opstandige strijd, strijd van ongeregelde troepen.

Stap eens je favoriete bedrijf binnen. Je zal zien dat een kopje koffie altijd wel voor je klaar staat. En misschien liggen daar de juiste contacten naar een fantastische passende baan.

Tip: Ook de tactiek tot het Guerrilla Solliciteren zal je moeten oefenen. Dus probeer je tactiek eerst uit op een vergelijkbaar bedrijf uit. Dit stukje Guerrilla techniek miste ik wel in de workshop.

Ik beveel deze cursus Guerrilla sollicitatie van harte aan en laat je inspireren door Michel Janssen. Succes met het vergaren van kennis en veel geluk met je zoektocht naar een fantastische baan.

 

 

Door Liesbeth/PIMM

Workshop Dress for Success

Verzorgd door Annemieke van der Bilt

Hoe kleed ik mij voor een sollicitatie? Hiervoor kun je naar Dress for Success. Een organisatie over heel Nederland voor werkzoekenden met een kleine beurs. Veel mensen die geen baan hebben hebben ook niet de middelen om maar even een geschikte outfit aan te schaffen. Dress for Success helpt je hierbij. Zij krijgen kleding van grote kledingbedrijven/-winkels en soms van particulieren, alles sollicitatiewaardig.

 

Annemieke (relatiemanager bij Dress for Success) laat zien hoe belangrijk je kleding is. Hoe kijken wij tegen mensen aan en de kleding die zij dragen. Neem een willekeurige man en hul hem in een wetenschappelijke jas (doktersjas) met bijbehorende accessoires en laat hem vervolgens zien in een open t-shirt, waardoor zijn tattoos in het zicht komen met een joggingbroek. Je beeld van deze man zal compleet anders zijn dan met de dokterskleding aan. Natuurlijk is belangrijk wat de gelegenheid is waar je naar toe moet en wat het doel is dat je wilt bereiken.

Naast de snit van je kleding zijn kleuren ook erg belangrijk. Rood straalt bijvoorbeeld kracht uit en blauw vertrouwen.

Belangrijk is natuurlijk de beste versie van jezelf te laten zien. Stel jezelf daarbij de volgende vragen:

  1. Welke elementen zijn belangrijk bij een 1e indruk? o.a. een geïnteresseerde houding, er schoon en verzorgd uitzien en welke kleding trek je bij welk soort baan aan.
  2. Hoe zie ik eruit en hoe kom ik over op anderen? Kleding die weergeeft wie jij bent en een vriendelijke open houding (zelfverzekerd).
  3. Welke kledingstijl past bij welke branche/functie? bijv. architectuur. Moderne aparte kleding. Wel verzorgd, niet stijf/zakelijk.
  4. Hoe presenteer je jezelf, wat trek je aan naar je sollicitatiegesprek?

Peter Immers:

Ik ben bekend met het concept van Dress for Succes. Een mooie kans op een baan ligt op de loer. Ik heb daarom ook gelijk een afspraak met hen gemaakt. Je wordt met open armen ontvangen. De twee dames die mij ontvingen hebben allebei een connectie met de detailhandel. Ze hebben kennis van diverse branches en geven een bijpassend kleding advies.

Zo begeleiden ze je bij het passen en meten van een nieuwe outfit, die je kan helpen bij het solliciteren en binnenhengelen van die ene mooie baan.

De kleding is gegarandeerd van hoge kwaliteit; pantalon, overhemd, stropdas, blazer en als ze je maat in huis hebben een paar stappers. Mocht je de optie aangereikt krijgen om hier gebruik van te mogen maken, schroom niet om gewoon te gaan en je daarin te laten verwennen.

0 Vind ik leuk
0 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
13.529 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.