werkcafe

Het leven is net een puzzel

door EvdH

Na zeven jaar stilstand in mijn leven hoop ik er weer gang in te krijgen. Ik heb veel problemen gehad in de voorgaande jaren, deels mijn eigen schuld en deels niet. Hier zal ik het alleen over het deel hebben waar ik zelf iets aan kon doen.

Het probleem in die tijd  was dat ik geen hulp durfde te vragen, behalve aan mijn ouders, de enigen die ik blind vertrouwde. Zo’n acht jaar geleden overleed mijn vader. Negen van de tien keer was hij degene die mijn puzzelstukjes op de juiste plaats legde. Nu moest ik dat zelf gaan doen. Het was niet zo dat ik het niet kon, maar het was ook voor een groot deel gemakzucht en ik moest het nu toch met vallen en opstaan zelf doen. Nu na al die jaren heb ik de dood van mijn vader nog steeds niet verwerkt.

Een jaar na de dood van mijn vader werd mijn contract niet verlengd, dus moest ik op zoek naar een nieuwe baan. Ik heb veel en intensief gezocht en gereageerd op vacatures, maar vaak zonder dat ik iets van een reactie kreeg. Tot op de dag van vandaag is het nog niet gelukt om de juiste passende baan te vinden. Buiten het feit dat ik geen reactie kreeg, hoorde ik ook vaak dat de vacature al voorzien was of dat ik niet de juiste opleiding of ervaring had.

Ik raad iedereen aan om zich buiten werk.nl in te schrijven bij zoveel mogelijk online uitzendbureaus om zoveel mogelijk kansen te creëren op een nieuwe baan. Wat mij niet is gelukt, overkomt echt niet iedereen, dus houd de moed erin die ik verloren heb.

Heb ik wel wat gedaan en geleerd in die acht jaar? Jazeker, ik heb geleerd om de eindjes aan elkaar te knopen. Vooral op financieel gebied heb ik de tips van mijn vader gevolgd. Schrijf alle inkomsten en uitgaven op, kijk wat er niet nodig is en zeg dat dan op èn zorg dat je vaste lasten inclusief je eten en drinken binnen je inkomsten vallen. Zijn er schulden, probeer deze dan af te lossen en neem altijd contact op met diegene waar je de schuld hebt en leg je situatie uit. Lukt het niet, zoek en vraag dan hulp.

Ik hoop bij het Werkcafé Rotterdam te leren om wederom wat puzzelstukjes op zijn plaats te krijgen met de mensen die hier werken. Zo bouw ik ook aan een netwerk en kan deze tips en tricks ook delen met anderen.

 

 

 

2 Vind ik leuk
2 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
9.479 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Bekijk ook

De Tour in Rotterdam

18-jul-2019 - Leuke dingen in de stad

Lees artikel